Зимата се връща, живакът пада до минус 4 градуса

06 Април 2023 | 12:48
0 коментара
Любопитно
България
Зимата се връща, живакът пада до минус 4 градуса

През нощта над повечето райони ще преобладава ясно време. По-значителна ще се задържи облачността над северозападните и югоизточните райони, на отделни места там ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Минималните температури ще бъдат между минус 2 и 3 градуса, по Черноморието - малко по-високи, в София - около минус 1.

Утре облачността ще е променлива. На отделни места, главно в Рило-Родопската област, ще превалява слаб дъжд. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина - умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 9 и 14, в София - около 9 градуса.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често значителна. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, който след обяд ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 10 и 12 градуса. Температурата на морската вода е около 9 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще бъде променлива, по-значителна - над Рило-Родопската област, и на отделни места там ще превали сняг, под 1200 метра - дъжд. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 2, на 2000 метра - около минус 4 градуса.

В събота преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд от запад облачността ще се увеличава и вплътнява и до вечерта в Западна България ще завали дъжд, в планините над 1200 м - сняг. Ще духа до умерен югоизточен вятър.

Минималните температури ще са между минус 1 и 4, а максималните - между 11 и 16 градуса. В неделя ще преобладава облачно време, на отделни места в западната половина от страната, ще има валежи от дъжд. По-късно през деня от югозапад валежите ще се активизират. Вятърът ще се ориентира от североизток и ще се усили.

Добавете Вашия коментар

TOP