Земеделци от Благоевград, Кресна, Сандански, Петрич и Симитли се включват в националния протест

07 Февруари 2024 | 10:12
0 коментара
Общество
Благоевград
Земеделци от Благоевград, Кресна, Сандански, Петрич и Симитли се включват в националния протест

Земеделските производители в страната се очаква да протестират втори ден.  Днес  са планирани демонстрации в интервала от 10:00 до 13:00 часа, с блокади на редица ключови пътни артерии.

Сред тях –  международният път Е 79 и този за Лом и Козлодуй, главните пътища София – Варна и София – Русе при пътните възли „Абланица“ и „Боаза“, и край Луковит.

От днес в протестите се включват и земеделските производители от Ямболска област. Ще бъде затворен пътят Ямбол- Сливен, както и трите изхода към автомагистрала „Тракия“. Земеделска техника ще блокира пътните участъци на трите най- важни пътни артерии в областта- на пътя Ямбол- Сливен до разклона за село Дражево, което автоматично затваря изхода към магистралата, втората точка е до село Кабиле, а трета до село Веселиново, което включва и международния път към граничен пункт „Лесово“, уточни Стоян Александров председател на местната структура на Асоциацията на зърнопроизводителите.

Приблизително на трите места да имаме 60-70- до 80 машини. Основните ни две точки ще бъдат Веселиново и Дражево, като малко по- второстепенно ще бъде Кабиле, където пътят е по малък. Движението в споменатите участъци ще бъде затворено от 10 до 13 часа, като ще се пропускат линейки, противопожарни коли и автомобили със специален режим.

Земеделските производители от Пловдивско също ще излязат, от 10 часа със селскостопанска техника на пътя Пловдив – Карлово и ще блокират кръговото кръстовище до село Труд. Очаква се, както и вчера, те отново да потеглят към Пловдив и да преминат в шествие по Карловското шосе, 

В националните протести ще се включат и земеделски производители от Благоевград, Кресна, Сандански, Петрич и Симитли. Сборният им пункт е  до пътния възел на автомагистрала „Струма“ при санданското село Ново Делчево.

Добавете Вашия коментар

TOP