Земеделци и животновъди от Благоевградско остават без пасища за животните си

26 Април 2023 | 11:59
1 коментара
Общество
Благоевград
Земеделци и животновъди от Благоевградско остават без пасища за животните си

Недоволство на животновъди в Благоевград. Причината е решение на общината, с което местната власт отдава пасищата им на други лица, въпреки че те имат договори до края на 2024 година.

Големи финансови загуби и масово отказване от бизнеса със земеделие - пред тази дилема са изправени част от малко останалите животновъди в района.

"Преди около месец от община Благоевград излязоха с тезата, че до настоящия момент последните кметски администрации не са спазвали и не са прилагали Закона за собствеността и ползването на земеделски земи и според тях е имало тежки закононарушения. Все още нямаме информация да е подаден сигнал до прокуратурата за тези нарушения. Но кметската администрация настоява, че има такива и закона ще продължи да се прилага по съвсем нов ред", каза Георги Качев - земеделец.

По думите му, договорите за наем на пасища изтичат след около две седмици и имат отказ от община Благоевград договорите им да бъдат продължени. Отпуснатите пари вече са усвоени за поддържане на пасищата, за изхранване на животните, за закупуване на земеделска техника и фермерите няма да могат да възстановят тези средства, ако общината не реши да им продължи договора до изтичането на ангажимента към ДФ "Земеделие".

От общинската администрация в Благоевград обещаха да проверят казуса ./БНТ/

Добавени коментари

Животновъд публикува:
26 Април 2023 | 12:05
Хахахаха олигофрено Качев и Шаляфо апнаха куро тея утрепки прости ай са да душат куро от са ного тарикати! Хората да изгледат видеото от срещата на всички животновъди, да видят народната любов на тяхните колеги, как ги изпратиха и как ги посрещнаха ,когато започнаха да се оправдават тея двама гомнари! Бриндо селянин, не върти нещата не прай пак интриги селяко прост, изгледай и ти видеото и си го начукайте после тримата ПОМЯРИ в гъзо и ония дебелак твоя приятел педерас ,Кавазовото ;)

Добавете Вашия коментар

TOP