Зеленски предложи на Путин преговори

25 Февруари 2022 | 14:32
0 коментара
Общество

Украинският лидер Володимир Зеленски предложи на Владимир Путин да седнат на масата за преговори. Облечен във военни дрехи, президентът на страната обвини европейските лидери в бездействие.

"Искам да се обърна към президента на Руската федерация още веднъж. Навсякъде в Украйна се водят боеве. Нека седнем на масата за преговори, за да спрем загубата на човешки животи", призова той, цитиран от РИА Новости.

"Колоните с танкове и въздушните атаки са нещо, което Европа помни отпреди много време, от времето на Втората световна война. Това е нещо, което бе казано, че никога няма да се повтори", посочи Зеленски. "Но, ето ни отново тук. Сега е 2022-ра. 75 години след II СВ", допълни той.

Украинският президент добави, че не е късно агресията на Русия да бъде спряна. За целта държавите в ЕС трябва да накарат гражданите си да протестират и така да накарат правителствата си да вземат по-активни решения, смята още Зеленски.

По-рано Путин призова украинските военни "да не изпълняват престъпни заповеди, да хвърлят оръжието и да се приберат у дома". Според държавния глава цялата отговорност за кръвопролитията ще лежи на съвестта на киевския режим.

Към днес сутринта 118 украински военни обекта са изведени от строя, а атомната електроцентрала в Чернобил е поставена под на руските сили. Украинските средства за противовъздушна отбрана са завзети, а военната инфраструктура на военновъздушните бази е изведена от строя, съобщи Министерството на отбраната.

Добавете Вашия коментар

TOP