Зеленчуците в Пиринско гонят нови рекордни цени

21 Февруари 2023 | 12:52
0 коментара
Бизнес
Зеленчуците в Пиринско гонят нови рекордни цени

Търговците на зеленчуци и плодове в Благоевград отчитат ново поскъпване на продукти на борсата в Кърналово. Нери Радославова, собственик на голям магазин за плодове, зеленчуци и други хранителни стоки коментира, че ежедневно цените нарастват, което е следствие на земетресението в Турция и липсата на вносни плодове и зеленчуци от там.

„В рамките на една седмица бананите например стигнаха до цена от 5 лв./кг. на едро. За краставиците да не говорим – цените растат от ходене до ходене. В събота краставицата първо качество беше 6.20 лв., в понеделник вече беше 7 лв. В момента съм заредила краставици от две различни фирми, като съм сложила надценка само 0.20 лв., просто за да я имаме в асортимента“, каза още тя.

Нери Радославова каза, че от земетресението насам на борсите не се зарежда турска стока, има гръцка такава, която обаче е с повишени цени.

„Гърците много вдигнаха цените. От Македония има много прекупвачи, за които няма проблем цената да е по – висока и гърците се възползват от това. Няма картел на цените и си правят, каквото си искат. На македонците не им прави толкова впечатление по – високата цена, защото той купува 10 палета, а българина 1“, добави тя.

Търговката сподели, че очаква още по – високо повишение на цените, особено покрай Великденските празници.

Добавете Вашия коментар

TOP