Зелен оазис: Училището в Кресна с класна стая на открито

23 Май 2022 | 12:37
0 коментара
Общество
Зелен оазис: Училището в Кресна с класна стая на открито

Средно училище „Свети Паисий Хилендарски” в град Кресна спечели проект за изграждане на класна стая на открито към Министерството на околната среда и водите. Проектът „Зелен оазис – класна стая на открито“ е на стойност 7465 лв. В училището вече е сформиран екип за изпълнение и започна създаването на идеен проект.

По този начин ще продължи традицията в школото да се работи с акцент върху екологичното възпитание. За реализацията на тази цел ще се подобри околната среда в училището, ще се почисти и озелени парковото пространство, ще се направят цветни алеи и класна стая на открито за провеждане на учебни часове за подобряване на екологично образование.

Ще се монтират табла с екологична насоченост и биоразнообразието, които ще подпомагат учебния процес. Децата ще се научат да опазват околната среда и ще повишат екологичната си култура. Ще се провеждат учебни часове по различни предмети – човекът и природата, биология и здравно образование, химия и опазване на околната среда, физика и астрономия, география и икономика и други.

Добавете Вашия коментар

TOP