Здравното министерство започва проверка след сигнал за ваксиниране на общински съветници в Сандански

10 Януари 2021 | 09:50
3 коментара
Общество

Във връзка с постъпила информация, че на територията на Регионална здравна инспекция (РЗИ) - Благоевград са извършени ваксинации извън реда, описан в Националния план за ваксиниране срещу COVID-19, разпоредих незабавна проверка. Тя започна още днес. Целта ѝ е да установи всички факти около ваксинирането в региона.

 

Това написа министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов във "Фейсбук".

Проверката ще приключи до 24 часа и ако след нея се докаже, че редът за ваксинации е нарушен, всички длъжностни лица от системата на Министерството на здравеопазването, отговорни за изпълнението на плана в региона, ще понесат най-строги санкции.

"Използвам случая да заявя, че при никакви обстоятелства и на никаква цена няма да допусна заобикаляне или погазване на плана за ваксиниране на българските граждани. В този смисъл всякакви политически спекулации и опити за използване на ситуацията с политическа цел са не само неморални, а в определени случаи и незаконни", пише още министър Ангелов.

 

Здравното министерство започва спешна проверка след сигнал, че в община Сандански са извършени ваксинации на общински съветници в разрез с плана за ваксинация на медиците от първата фаза. Сигналът беше подаден от партия Републиканци за България, съобщи Нова телевизия.

В пост в личния си профил във Facebook здравният министър проф. Костадин Ангелов обяви, че резултатите от проверката ще станат ясни до 24 часа.

 

Той подчертава, че използването на ситуацията за политически цели е неморално, а в някои случаи и незаконно.Епицентър.бг/На морето

 

 

 

Добавени коментари

sram za gerb публикува:
10 Януари 2021 | 13:55
vednaga ostavka na rzi shefa kaloqnov nemove da se narushava razporedba , pyrvi se vaksiniral syvetnik ot gerb
МРАВЧО ДА ВЗЕМЕ МЕРКИ публикува:
10 Януари 2021 | 13:52
БАТ КОКИ ЛИЧНО СЕ Е ОБАДИЛ НА МАЛЮЧЕТО ДА ХОДИ ДА ГИ СНИМА А Е СА ЧЕСТИТО МРАВЧО ДА ГО МАХА ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ БАТ КОКИ С ПУРАТА НА ЧЕРЕПА
довиждане вмро публикува:
10 Януари 2021 | 13:08
Шаламандата е пътник към скамейката това лицето на съвета в Сандански. Улицетворение на Бай ганьо и падение на общинския съветник в днешно време.

Добавете Вашия коментар

TOP