Здравният министър връчи ключовете за още 20 линейки за модернизацията на „Спешната помощ“

08 Декември 2020 | 15:48
0 коментара
Общество

Още 20 от предвижданите 400 нови линейки, предвидени по проекта за модернизация на „Спешната помощ“ в страната, бяха доставени днес, като лично здравният министър - проф. Костадин Ангелов, връчи ключовете на медиците. Той потвърди, че вече са доставени 260 линейки от направената поръчка.

„Предстои започването на строежите. Надявахме се до края на годината ще можем да започнем, но се оказа, че в една от фирмите има доста болни служители. И все пак се надявам, че ще стартираме скоро“, каза още министърът по време на брифинга си.

По отношение на епидемичната обстановка, Ангелов потвърди, че се води експертиза за възможността бързите антигеннни тестове да бъдат приравнени с PCR тестовете за диагностиката. Самият той призна, че е привърженик на тази идея, но категорично отказа да вземе едностранно подобно решение преди да е получил одобрението от специалистите в тази област.

„Проверките на РЗИ от преходния ден показват, че няма голямо струпване на големи групи хора по курортите. Днес продължават проверките, като имаме данни, че се подготвят големи тържества на места, където може да бъдат нарушени разпоредбите. Разчитаме и на вас, за да ми сигнализирате, ако имате информация за подобни нарушения“, каза още здравният министър по адрес на проверките в зимните курорти, където се очаква провеждането на Студентския празник - 8 декември.

Проф. Костадин Ангелов каза, че заповедта за отваряне на детските градини и яслите от 14 декември ще бъде издадена още в петък, стига данните за заболеваемостта в страната да продължават в същия позитивен дух.

Добавете Вашия коментар

TOP