Здравният министър: Ситуацията е тревожна, обсъждаме нови мерки

10 Март 2021 | 15:36
0 коментара
Общество

Ситуацията в Бургас е тревожна, но е предприето всичко необходимо, за да се запази, това което сме постигнали до момента. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов в Бургас, където обсъди какви допълнителни противоепидемични мерки трябва да се предприемат в областта.

Министърът посочи, че в областта ще се увеличат болничните легла за COVID, като ще стигнат нивата от септември до декември. Той подчерта, че има нарастване на повикванията Спешна помощ с 30%, като 40-50% от повикванията са от пациенти с Covid. 

По думите му мерките, които бяха обсъдени днес на общинския щаб с кмета Николов и с директора на РЗИ д-р Паздеров и представителите на лечебните заведения следобяд ще бъдат предложени и обсъдени на Областен щаб. Те са основно свързани с намаляването на работното време на заведенията до 22 часа, ограничаване посещението на учениците от 5 до 12 клас и извеждането им в електронна среда за две седмици.

Освен това са обсъжда и задължително носене маски на открито, както и ограничаване на масови мероприятия. Предвиждат се и мерки насочени към посещения на молове и фитнеси. До края на деня ще има решение и заповед, уточни министърът на здравеопазването.

Добавете Вашия коментар

TOP