Здравният министър предложи д-р Димитър Димитров за вр.и.д. директор на МБАЛ-Благоевград

16 Януари 2024 | 09:23
6 коментара
Общество
Благоевград
Здравният министър предложи д-р Димитър Димитров за вр.и.д. директор на МБАЛ-Благоевград

Министерство на здравеопазването е изпратило писмо до МБАЛ – Благоевград, в което предлага за вр.и.д. директор на болницата д-р Димитър Димитров.

Интересното е, че това предложение не е коментирано на вчерашния рапорт, който се провежда всеки понеделник сутринта със завеждащите на отделения за отчитане приема на дейността през предходната седмица и обсъждане на текущи проблеми.

Във връзка с новата ситуация потърсихме за коментар председателя на Съвета на директорите на „МБАЛ – Благоевград” АД адвокат Магдалена Симеонова, която пое управлението на лечебното заведение заедно със зам. председателя Христина Гетова след внезапната кончина на изпълнителния директор д-р Огнян Митев миналия месец.„Има писмо, с което от Министерството на здравеопазването ни уведомяват за промяна в дневния ред на предстоящото Общо събрание на акционерите, което е насрочено за 9 февруари.

Дневният ред е с една точка, с която се освобождава изпълнителният директор д-р Огнян Митев от Съвета на директорите и на негово място се предлага д-р Димитър Димитров до провеждането на конкурс по Закона за публичните предприятия”, заяви вчера шефката на директорския борд Магдалена Симеонова.

Припомняме, че за шефското място в областната болница бяха номинирани трима кандидати. Първо бе лансирана кандидатурата на началника на хирургично отделение д-р Димитър Димитров, който се ползва с доверието на партия „Продължаме промяната” на национално ниво. В края на декември той беше назначен за зам. директор на болницата по медицинската част.

След това стана ясно, че от „Продължаваме промяната“ са предложили гастроентеролога д-р Михаил Спасов от болница ПУЛС и той е бил одобрен от здравния министър проф. Христо Хинков. В МБАЛ – Благоевград е било изпратено писмо, че Министерството на здравеопазването като принципал определя като свой представител на държавата д-р Михаил Спасов в Съвета на директорите.

Това обаче предизвика брожение сред лекари и началници на отделения в МБАЛ – Благоевград, които заплашиха с протестна подписка и напускане, в резултат на което миналия четвъртък се проведе среща с кмета Методи Байкушев с участието на председателя на БЛС в Пиринско д-р Георги Георгиев.

На нея градоначалникът признал, че д-р Михаил Спасов е негова номинация и обясни, че това бил единственият лекар, за когото се сетил, когато здравният министър му дал 1 час срок да подаде кандидат за изпълнителен директор.Междувременно стана ясно, че коалиционните партньори от „Демократична България“ са номинирали за поста д-р Румен Кондев, началника на вътрешно отделение.

Срещата на лекарите с кмета на Благоевград, на която не присъства един от тримата номинирани за шефското място, приключи с уговорката, че въпросът остава отворен, разговорите ще продължат и е възможна промяна.Промяната всъщност е настъпила още на другия ден – 12 януари, когато Министерството на здравеопазването е изпратило писмото с новото предложение за вр.и.д. на болницата д-р Димитър Димитров. Така миникризата в управленския връх на МБАЛ – Благоевград може да се счита за овладяна.\struma.bg

Добавени коментари

Пациент публикува:
18 Януари 2024 | 14:36
Браво ! Поздравления за д-р Димитров! Единствено той заслужава поста ,Човек и професионалист.
добро решение публикува:
17 Януари 2024 | 00:23
Мдаа, министърът му го наби четвъртит на Дуков. И после не било кадруване. Беги лажи лелките по Плажо, бе ахмак.
ДИДО публикува:
16 Януари 2024 | 19:52
Този рептил кмета получи полезен урок!Да внимава как се опитва да овладее лекарската гилдия,защото всички се кланят на тези хора,а той разбирача от всичко иска те да му се кланят!Вече започвам да съжалявам,че съм гласувал за него.
Разлог публикува:
16 Януари 2024 | 13:47
Най-правилното решение,д-р Димитров заслужава този пост!
Илья публикува:
16 Януари 2024 | 11:44
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio
истината публикува:
16 Януари 2024 | 10:41
НАЙ ДОБРОТО РЕШЕНИЕ. НЕ ЛЪЖЕ ,НЕ КРАДЕ ,. ЛЕКАР КОГОТО КОЛЕГИТЕ ГО ТЪРСЯТ ДА ГИ ЛЕКУВА.ЛИЧНО НА МЕН СА СЕ ОБАЖДАЛИ ОТ СОФИЯ ДА ГИ СВЪРЖА С Д Р ДИМИТРОВ.

Добавете Вашия коментар

TOP