Здравният министър гневен на шефа на ОбС Сандански, ваксинирал се преди медиците

11 Януари 2021 | 15:04
2 коментара
Общество

Николай Шаламандов и неколцина общински съветници се ваксинираха преди всички останали

Редът на ваксинация в Община Сандански е нарушен. Това обяви току-що чрез профила си във фейсбук здравният министър проф.Костадин Ангелов. Припомняме, че вчера стана ясно, че председателят на ОбС Николай Шаламандов и няколко общински съветницити са се ваксинирали преди медиците на първа линия.


Самите те се похвалиха, публикувайки клип в социалните мрежи, с което разпалиха недоволството сред обществото, тъй като хиляди чакат да им дойде реда.

„В COVID системата, където се регистрират ваксинираните лица, са вписани четирима общински съветници от Общинския съвет в град Сандански. За да бъдат изцяло спазени принципите на прозрачност и законосъобразност, в рамките на първия работен ден след получаването на сигнала, утре – 11.01.2021 г., ще бъдат взети обяснения от отговорните за ваксинирането в Сандански лица и институции. Действията ни във връзка с ваксинирането на всеки отделен българин са подчинени на ясни и точни правила, разписани в Националния план. Няма да допусна институции или отделни лица да ги нарушават“, гневен бе проф.Костадин Ангелов.

От РЗИ-Благоевград коментираха, че това е нарушение и че ръководството на болницата е трябвало да им върне остатъка от ваксини, тъй като в областта имало медици, които се нуждаели от тях. Според самия Шаламандов обаче той се ваксинирал, тъй като имало останали ваксини, които щели да „станат зян“, ако не се използват.

Припомняме, че че съпругата на Шаламандов бе с коронавирус преди Коледа.

Както Pirinsko.com писа, през лятото той провокира нов скандал около себе си, публикувайки снимки от почивкатта си в Несебър. Типично по български, Шаламандов тогава не пропуска възможност да отбележи във фейсбук какво яде и пие, както и да качва разнородни снимки в профила си. Именно тогава стана ясно, че Шаламандов е пътувал до морето със служенбия автомобил на ОбС, което предизвика недоволство сред жителите на община Сандански.

Добавени коментари

Вън! публикува:
11 Януари 2021 | 19:27
Дори и да не са пряко виновни-ВЕДНАГА ДА СИ ПОДАДАТ ОСТАВКИТЕ! Дори и насила да са ги карали да се ваксинират те трябваше да откажат по морална причина. Никой не може да ме убеди,че са търсени подходящи хора за ваксина и не са намерени в целия град като Сандански!!!
Браво бре! публикува:
11 Януари 2021 | 19:17
Кой е тоя шопар на снимката? Това ли е народният човек,председател на общинския съвет? Патриот,душа дава,та душа не му е останала.Вижте как се е стопил.Ама "душата на народа" дава!

Добавете Вашия коментар

TOP