Здравка Чимева, туроператор: По-голямата част от българите предпочитат да почиват в Гърция

29 Април 2016 | 14:45
0 коментара
Общество
Здравка Чимева, туроператор: По-голямата част от българите предпочитат да почиват в Гърция

По-голямата част от българите от Югозападна България предпочитат да почиват в Северна Гърция. Това каза за "Фокус" Здравка Чимева, туроператор.

Тя уточни, че в това число влизат и семействата които са с по-малки деца и пътуват индивидуално.

По думите й, сред предпочитаните места за почивка, които са на най-много 100 км от нашата граница са Халкидики, Аспровалта, Уранополис, Кавала, Офринио и други.

„От друга страна има хора, които предпочитат островите, като например Тасос, а има и такива, които все още ходят на Метеора, защото не е този бум, който беше в началото на демокрацията. Общо взето всеки си има предпочитания и любимо място“, прибави Чимева.

Тя добави, че вече е отминалата модата на all inclusive, макар че все още има семейства с малки деца, които предпочитат този начин на почивка, тъй като децата им имат непрекъснат и неограничен достъп до напитки, сладоледи и лакомства.

Чимева каза още, че негативната страна на all inclusive е, че той е много ангажиращ, за да се храниш само в едно заведение в точно определено време за закуска, обяд, вечеря и междинни хранения. 

"Започнаха доста търсения за пътуване в България", коментира Здравка Чимева. 

Тя уточни, че най-важното е, че напоследък при тези пътувания хората остават изключително доволни и изумени от обслужването на нашия български пазар. „Може би ние туроператорите, а също така и хотелиерите и превозвачите, трябва да направим едни по-достъпни цени за нашите туристи, за да може една голяма част от хората да започнат да пътуват и в България“, допълни Чимева.

Тя добави, че е много трудно да се прави сравнение между цените в България и Гърция, тъй като стандартът на живот е коренно различен. Чимева обясни, че цените зависят от категорията на хотела, от това в колко степенно меню се хранят туристите и т.н.

По думите й, това че интересът към българския пазар, не само от страна на чужденците, а вече и от страна на нашите туристи е много радостна новина, която показва едно видимо развитие. 

Добавете Вашия коментар

TOP