Здравка Чимева: Гърция, Македония, Турция и Сърбия са предпочитани дестинации за българите по Коледа и Нова година

21 Декември 2015 | 19:19
0 коментара
Общество
Здравка Чимева: Гърция, Македония, Турция и Сърбия са предпочитани дестинации за българите по Коледа и Нова година

Гърция, Македония, Турция и Сърбия са предпочитани дестинации за българите по Коледа и Нова година. Това каза за Pirinsko.com Здравка Чимева, туроператор в Благоевградска област.

По думите й, през последните години се наблюдава видима промяна в културата на нашите туристи, защото има много ранни записвания.

„Това говори, че този, който иска да пътува обмисля нещата и избира предварително маршрута, за да използва една привилегия за ранни записвания, а именно по-ниски цени. За Коледа и Нова година има много ранни записвания. Определено, в зависимост от това колко са почивните дни, се предпочитат вече по-къси разстояния за дестинациите. Такива са например Македония, Гърция, Турция“, каза още Чимева.

Здравка Чимева допълни, че вече се забелязва тенденцията все повече българи да избират родината за отбелязване на празниците, но определено една от любимите дестинации на сънародниците ни си остава Сърбия, която е много харесвана, защото е доста близо, няма езикова бариера, менюто е много богато и не е забранено тютюнопушенето в заведенията.

"За коледната и новогодишната нощ цената на нощувките в хотелите варира от 220 лв. до 685 лв.",  коментира още Здравка Чимева.

По думите й, обикновено цените биват определяни в зависимост от категорията на хотела и от това какво включва менюто.

„Например цената за 4-звезден хотел в Охрид е около 220 лв. с 2 нощувки със закуска, без официалната вечеря. Тя излиза от 50 до 100 лева, в зависимост от това какво е включено в менюто. 685 лв. струва автобусна екскурзия до Прага с 3 нощувки в Прага и 2 нощувки в Будапеща. Обикновено туроператорите не включват празничните вечери в цената, защото това автоматично вдига цената на пакета и шокира туристите. Има доста екскурзии Прага-Виена-Будапеща като цените варират от 220 до около 370 лева. Има оферта за екскурзия до Венеция-Болония-Флоренция за 2 нощувки със закуска. Цената на тази екскурзия е 370 лева“, уточни Чимева.

Тя допълни, че по-скъпи са екскурзиите със самолет, заради цените на самолетните билети. Местния туроператор посочи, че в България новогодишните куверти варират от 60 до 100 лева, но доста от заведенията още не са уточнили окончателната цена и менюто.

Добавете Вашия коментар

TOP