Здравка Чимева: Цените на туристическите пакети за Новогодишните празници в България и не само зависят от вида оферта и какво включва тя

28 Декември 2018 | 06:49
0 коментара
Общество

Цените на туристическите пакети за Новогодишните празници в България и не само зависят от вида оферта и какво включва тя. Това каза за „Фокус“ Здравка Чимева, специалист в областта на организираните почивки от Благоевград.

По думите ѝ тази година не се наблюдава увеличение на цените като посочи, че 2 – 3 нощувки в тризвезден хотел в Гърция с включена празнична трапеза ще излязат около 240 – 350 лв., във Виена около 750 лв. за четири нощувки и пътуване със самолет.

„В Албания е малко по-евтино около 280 – 300 лв. за три нощувки, но полупансион без традиционната празнична вечеря“, добави Чимева.

Тя подчерта, че все повече се засилва интереса към Турция, както и към по-екзотични дестинации като остров Пукет, Бали, Дубай и Абу Даби, които естествено са по-скъпи.

Чимева коментира, че трудно може да се даде отговор на въпроса – „Къде празнуват българите – у нас или в чужбина“, тъй като това зависи от личните предпочитания и възможности на всеки един от нас.

Добавете Вашия коментар

TOP