Завършва театралният фестивал „Талантино“

18 Юни 2023 | 15:31
0 коментара
Култура
Благоевград
Завършва театралният фестивал  Талантино

Интересни групи и интересни заглавия и през трите дни на театралния фестивал „Талантино“. Такава е равносметката на организаторите. На две сцени излязоха представители на 12 школи от цяла България, които са изиграли 24 представления.

Изданието тази година е юбилейно и това го прави много специално, сподели организаторът Бранимир Митов, който е в основата на създаването и развитието на „Талантино“ през годините. Тази година има новости в организацията и протичането на театралния форум. Детско жури също ще оценява спектаклите, които се представят в областния център.

Тодор Янкулов, който ръководи театрално студио „Теди“ към читалище „Георги Раковски“, кв. Лозенец, София даде много висока оценка на организацията на фестивала. Той познава добре неговото развитие от самото начало. Според Янкулов организацията е на топ ниво.

Йоана Новакова и Йоана Методиева от театрално студио „Смехурко“, град Банкя, се представят с три пиеси тази година. За двете момичета този фестивал е голямо предизвикателство и носи неповторими емоции. Представянето на сцената на „Талантино“ е много зареждащо, казаха двете млади актриси.

Малката Ая от театрално школа „Драмени“,София, вече се е изявявала на сцената на „Талантино“. Тя идва в Благоевград за втори път, а е само на 10 години. С театър се занимава вече пет години.

Довечера в 20.30 ч. ще бъде официалното награждаване на най-добрите театрални трупи и школи, които са взели участие в програмата на юбилейното издание на „Талантино“. 

Добавете Вашия коментар

TOP