Завършиха ремонтните дейности по опожарения блок 18 в кв. в кв.

25 Април 2023 | 10:28
1 коментара
Общество
Благоевград
Завършиха ремонтните дейности по опожарения блок 18 в кв. в кв.

Ремонтните дейности по опожарения бл. №18 в кв. „Струмско“ вече са финализирани. Кметът Илко Стоянов се срещна с хората, живеещи в сградата, като заедно направиха оглед на ремонтираните части на зданието.

„Благодарим за подкрепата, която ни оказвате през цялото време. Осъзнаваме, че благодарение на нея блокът е ремонтиран и годен за живеене. Сами нямаше как да се справим или поне не за това време“, коментираха хората.

От своя страна кметът Илко Стоянов подчерта, че резултатът е налице най-вече заради общите усилия и огромната вълна от съпричастност на обществото след възникналия пожар.

„Справихме се заедно. Пътят, който извървяхме не беше никак лесен, но в края на краищата сега имате обновени и укрепени домове. Вярвам, че лошото вече  е минало“, коментира кметът Стоянов.

Сред извършените дейности след възникналия пожар са обследване,  укрепване на компрометирани елементи, в това число и плоча, ремонт на общи части, смяна на ел. инсталации, шпакловка, смяна на дограма, боядисване и много други.

Припомняме, че непосредствено след пожара през м. декември 2021 г., кметът на Благоевград предприе спешни мерки за оказване на помощ на засегнатите хора.

Бяха организирани и благотворителни кампании. По настояване на кмета Стоянов Министерски съвет отпусна и близо 200 000 лева, които бяха насочени за проектиране и възстановяване на сградата.

От момента на възникване на пожара Община Благоевград оказва непрекъсната подкрепа на нуждаещите се хора от засегнатия блок. Заявилите желание семейства бяха настанени в жилища от резервния фонд на Общината. Беше назначена и външна експертна комисия за оглед, освен това бяха закупени и необходимите телескопични подпори и същите бяха монтирани безвъзмездно. В края на 2021 година кметът Илко Стоянов преведе и средства от заплатата си в помощ на засегнатите семейства.

Добавени коментари

Кв. Струмско публикува:
25 Април 2023 | 13:59
Всички благодарим на кмета Илко Стоянов за оказаната помощ и непрекъснато кмета беше до нас хората! Винаги ще му бъдем благодарни и ние вярваме в него, той е нашият кмет сега и в бъдеще! Благодарим още веднъж! Този човек винаги помага на хората и е непрекъснато до тях! Отдавна милеехме за точно такъв кмет, народен човек с истинско сърце и добра душа!

Добавете Вашия коментар

TOP