Затвориха 20 заведения в Дупница, нарушили заповедта на кмета Чимев

16 Март 2020 | 08:03
0 коментара
Криминално

20 обекта, които са работили в нарушение на заповедта на кмета Методи Чимев, са затворили при проверка в почивните дни служители на община Дупница.  

„Проверени са 38 заведения за хранене, пицарии, баничарници… От тях 20 са работили, без да се съобразяват със забраните, свързани с разпространението на коронавирус”, заяви зам. кметът по социалните дейности Крум Милев и допълни: „В съботния ден са работили баничарници, пицарии… На собствениците не са наложени санкции, но са предупредени. Ако втори ги хванем да работят, ще отнесат и съответна санкция. Карантината трябва да се спазва. Затворените са малки обекти и собствениците им недоволстват, заявяват, че ще фалират, но такова е положението в момента и трябва да се съобразяват. Здравето на хората е по-важно от всичко друго”, категоричен бе зам. кметът Крум Милев.

Репортерска проверка установи вчера, че всички малки дюкянчета в центъра на Дупница са затворени. Работеше само магазин за хранителни стоки от верига магазини, но опашки нямаше. Хора нямаше и на площада. Градът е замрял. Страхът  от заразата затвори всички по домовете им. След съботния ден истерията с пазаруването вчера беше отминала.

В събота за една предпазна маска и малка тубичка дезинфектиращ гел се извиха огромни опашки. В аптеките също имаше опашки. В Дупница се коментира, че имало хора, които правели сметки в аптеките за по 3000 лв., купувайки лекарства от първа необходимост, за високо кръвно, витамини и др.

Собственикът на магазини за хигиенни препарати Николай Златарски обяви, че ще доставя безплатно по домовете препарати на възрастни, тежко болни и на майки с деца, за да не се блъскат по опашките пред магазините му.

Страхът толкова е обзел хората от Дупнишко, че дори не ходят и на лекар, за да не се заразят. Това потвърди и общинският съветник от ГЕРБ Йордан Йорданов, който е присъствал на заседание на лекарския съвет в Кюстендил. “На лекарският съвет беше казано, че половината легла в общинската болница в Дупница са празни. Трябва да се помогне на болницата. Хората се страхуват да влязат в болница да лечение. Психозата е голяма”, заяви Й. Йорданов.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP