Затварят арестите в Разлог, Перник, Търговище и Монтана

09 Януари 2019 | 07:19
0 коментара
Общество

Арести в 4 града – Перник, Търговище, Разлог и Монтана затварят врати. Заповедта за закриването им е на Министерството на правосъдието (МП) и е от 1 януари. Задържаните там вече ще бъдат конвоирани до арестите в най-близките големи градове. На някои ще им се наложи да пътуват с белезници по 40-50 км.

Целта е да се намали администрацията и да не се харчат пари за поддържка на арестите. Два от тях били в лошо състояние и за основен ремонт. Според 24chasa.bg основната причина за затварянето на арестите обаче е, че те не се пълнели и с месеци били празни. В Разлог за година имало само двама-трима задържани, а килиите в 4-те града побирали между 20 и 60 души.

Предвижда се арестантите от Перник занапред да бъдат конвоирани до София, от Разлог ще ги возят в Благоевград, от Търговище – в Шумен, а от Монтана – във Враца.

Служителите на арестите няма да бъдат съкращавани, е ще бъдат насочени на работа към други звена или към 12-те затвора в страната, казаха от МП. В Търговище например вече имали предложения да отидат в Разград и Варна. Арестите обикновено са в полицейските участъци, но се стопанисват от МП.

Добавете Вашия коментар

TOP