Затягат контрола върху лекарствата в онкоболницата на Благоевград

09 Октомври 2018 | 17:34
1 коментара
Общество

Контролът по доставките, изписването и използването на лекарствените средства в онкологичната болница в Благоевград ще бъде  драстично завишен, заяви директорът на здравното заведение д-р Георги Георгиев, цитиран от БНР.

От Общината ще изчакат резултатите от разследването на схемите за злоупотреба със скъпи медикаменти, след което също ще вземат мерки, като не е изключена и смяна на ръководството.

При акцията на ГДБОП и специализираната прокуратура в края на миналата седмица по подозрения за участие в организирана престъпна група за търговия със скъпи лекарства беше задържана клиничният фармацевт от онкологичната болница в Благоевград. В момента тя е под домашен арест. И макар че здравното заведение възстанови нормалния си ритъм на работа, ситуацията е напрегната, признава директорът. Той е категоричен, че и за миг не е направен компромис с лечението и живота на пациентите.

„Опитваме се да се съвземем. За всички е голям шок и най-важното е да продължим да обслужваме пациентите си, така че да не бъдат опорочавани техните терапии“. Преди разкриването на престъпната схема нищо не е подсказвало, че има злоупотреби с лекарства за раково болните пациенти, заяви д-р Георгиев. Случаят налага извънредни мерки по контрола.

Като принципал Община Благоевград е длъжна да вземе решение, гарантиращо стабилността на болницата.

Добавени коментари

Брат Пита публикува:
09 Октомври 2018 | 21:48
"Той е категоричен, че и за миг не е направен компромис с лечението и живота на пациентите." А аптекарката защо я арестуваха?

Добавете Вашия коментар

TOP