Застреляна крава на Ал. Петкашев сее смрад и зараза край благоевградското село Падеж

26 Юни 2017 | 08:14
3 коментара
Общество

Застреляна крава сее смрад и зараза край благоевградското село Падеж.

Смрад от умрело животно предизвика недоволството на жителите на махала Будишка край село Падеш, община Благоевград. Снимки на шокиращата гледка, направени от хора, които обичат да се разхождат сред красивата природа бяха изпратени в редакцията на Pirinsko.com.

Хората се притесняват за евентуални зарази, които биха могли да плъзнат. Оказа се, че сигнал за застреляно животно е подаден в БАБХ и 01 РУП-Благоевград, които разследват случая. Според запознати животновъдите лично трябва да се погрижат за умрелите си животни, както и да заплатят за услугата по екарисаж. 

Според източник на Pirinsko.com миналата сряда кравата на Александър Петкашев пашувала в нива на друг земеделски производител в местността воденицата на махала Будишка, където е намерена умряла, в следствие на което се разбира, че е застреляна с ловна пушка.

Полицията работи по няколко версии. Срещу животновъда Александър Петкашев известен с буйния си нрав са подадени десетки сигнали в ОД на МВР-Благоевград и Прокуратура за скандали и безстопанствените животни, които унищожават посевите на местните жители. 

Припомняме, че със заповед на кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов Александър Петкашев бе уволнен дисциплинарно, като кметски наместник на селата Габрово и Дебочица.

До отстраняването му се стигана след множеството сигнали постъпили от съселяни за непристойното му поведение.

Припомняме, че през 2014 год. Петкашев бе пребит от Антон и Йордан Червенкови заради спор за земеделска земя, която е декларирана за субсидия от двамата земеделски производители - Петкашев и Лъчезар Марянски. Проблемът се задълбочил, защото Антон Червенков, който отглежда животни в местността "Будишка", пашувал стадото животни в посоченото от Петкашев пасбище. Тогава селският наместник отправил обидни думи към младото момче, с което предизвикал последвалия побой.

Името на кмета-побойник Петкашев излезе в медийното пространство и преди години. През ноември 2012 г. запалиха сеновал с 20 тона сено и свинарника в стопанския двор на Александър Петкашев. Тогава огънят унищожи 3 тона люцерна и 4 тона слама, както и 120 квадратни метра покривна конструкция и животни. Тогава час преди да пламне сеновалът му, Петкашев преби ром от село Падеш. Пострадалият ром беше разпитан в полицията, след което бе освободен. Разпитан бе и горски служител, който преди повече от 10 години намушка с нож кметския наместник.

През 2011 г. Александър Петкашев имаше апетити за кметското място в село Падеш, но изгуби с 5 гласа битката от Валери Качулски.

Добавени коментари

Кольо публикува:
27 Юни 2017 | 10:13
Този човек е пълен егоист,мошенник и комплексар!Почти няма човек от селото,със когото не е влизал в пререкания
до ради публикува:
26 Юни 2017 | 16:43
нямам нищо против щом работи нека да печели но да си прибира мършите дето умират и смардат по деретата а и трбе малко и обноски
РАДИ публикува:
26 Юни 2017 | 14:53
НЕКА ТОЙ ДА СИ ВЗИМА ПО 100000 ЛЕВА НА ГОДИНА СУБСИДИЙ, ПЪК ВИЕ СИ ЛАЙТЕ ПАК !

Добавете Вашия коментар

TOP