Засилено полицейско присъствие в село Логодаж

03 Май 2023 | 10:42
2 коментара
Криминално
Благоевград
Засилено полицейско присъствие в село Логодаж
Причината е организиран протест под надслов "Да защитим безстопанствените кученца от Спасителен център "Оскар и Лора". Гражданското недоволство е във връзка със заповед на кмета на Община Благоевград за бутане на постойките /клетките/ в Център за временно настаняване на пострадали животни "Оскар и Лора 2019“ Благоевград.

Постройките са изградени от дарения на дарители и без никакво участие на общината. Те са пригодени за кучета, прибрани от улиците на Благоевград или изведени от общинския приют. Всички тези кучета се издържат от дарения и стоят в спасителния Център до намирането на осиновители. Намерението на общината е да бъдат прибрани в приюта и до седмица ще бъдат разпръснати по улиците на града и околните села. Кучета, които са напълно вет.медицински обработени, регистрирани в общината и които чакат осиновяване. За една част от тях има намерени домове.

Заповедта не е обжалвана, поради незнание/неграмотност от страна на Бойко и е вляза в сила, пишат в социалните мрежи организаторите на протеста. Бутането на постройките се очаква да бъде извършено от днес до 5 май, затова организаторите призовават всеки, който не желае 30 обработени и социални кучета, чакащи своите осиновители да бъдат "изсипани“ по улиците на града, всеки, който е против това общественовредно решение на кмета, да изкаже мнението си чрез мейл до общината или да присъства лично на 03 май.

*Снимка: БНР - Благоевград

Добавени коментари

Асен публикува:
03 Май 2023 | 14:29
Идва ред и на някои постройки /дворцови къщурки/ в Струмско, незнайно как и с какво са построени
Благоевградчани публикува:
03 Май 2023 | 11:50
Браво кмете!!! Само така на такива изпосници, мети ги такива утрепки смешни, които на гърба на хора си трупат пари с години и крадат!!! Тия природонедъгавци, цял живот си пълнят гушите чрез беззащитни животинки. Никой от тях не е приютил едно животно, но само лалат в фейсбук колко са загрижени мухльовците. Силни вилни във фейсбук, накрая са отишли 5 човека, които имат най-много сметка и пълнене на гушите, другите са платени лаладжии от клавиетурката. Кмете, точно такъв човек трябва като теб в Благоевград, за да мете постоянно схемаджии и такива циркаджии като тея и тоя на сайта селяка хамбраджийскио

Добавете Вашия коментар

TOP