Засилени мерки за сигурност в София заради конгреса на БФС. Агенти на ДАНС следят за купуване на гласове, възможни са арести!

14 Март 2024 | 20:24
0 коментара
Спорт
България
Засилени мерки за сигурност в София заради конгреса на БФС. Агенти на ДАНС следят за купуване на гласове, възможни са арести!

Агенти на Държавна служба "Нацинална сигурност" и техни цивилни колеги от оперативните служби на МВР ще следят утрешния конгрес на БФС за купуване на гласове, съобщава БЛИЦ. 

Според източници в контролните органи са постъпили сигнали с информация, че форумът на футболната централа, който ще се проведе в столичния хотел "Маринела", може да стане обект на корупция чрез подкупване на делегати.

По тази причина, агентите на ДАНС ще слухтят за наличие на престъпни практики и ако такива бъдат установени ще се стигне до арести.

На предишния отчетно-изборен конгрес на БФС, вицепрезидентът Йордан Лечков разкри в интервю за БЛИЦ, че пари са били раздавани в тоалетните. Пикантната на пръв поглед, но сериозна информация, не е убегнала на службите и не е изключено те да дебнат със скрити камери в близост до сервизните помещения.

Лицата с престъпни намерения трябва да са наясно, че могат да бъдат изведени с белезници, ако имат наглостта да се опитат да решат Конгреса в полза на определени кандидати с раздаване на рушвети. 

От полицията обявиха, че очакват присъствие на футболни фенове от столицата и страната, които ще подлежат на обстойна проверка.

От СДВР потвърдиха и наличието на два сигнала, подадени за купуване на гласове. Към момента нарушения по тях не са открити, но работата по случаите продължава.

Добавете Вашия коментар

TOP