Защо зехтинът на гладно е полезен за здравето

07 Юли 2023 | 12:53
0 коментара
Любопитно
България
Защо зехтинът на гладно е полезен за здравето
Зехтинът е една от най-полезните мазнини, които да включите в диетата си. Той съдържа мононенаситени мастни киселини, които имат изключителни ползи за сърдечносъдовата система, нервната система, храносмилането, метаболизма, хормоните, косата, кожата, ноктите, костите. Изобщо, зехтинът е една истинска суперхрана, от която да се възползвате.


Приемането на една супена лъжица зехтин на гладно всяка сутрин има невероятни ползи за здравето. Ето какви са те.

За прочистване на дебелото черво от токсини

Приемайте една супена лъжица зехтин на гладно, ако искате да прочистите дебелото черво от токсини и да стимулирате редовното изхождане. Зехтинът има именно такъв ефект, ако се употребява редовно.

За по-силен имунитет

Зехтинът съдържа омега-3 мастни киселини, които са от огромна важност за имунната система. Приемането на лъжица зехтин на гладно може да повиши значително защитните сили на организма.

За здрави нокти, лъскава коса и млада кожа

Отново благодарение на омега-3 мастните киселини в състава си, зехтинът на гладно прави чудеса с кожата, косата и ноктите. Той подхранва и хидратира в дълбочина, коригира несъвършенствата, стимулира обновяването на клетките, регенерирането им, което води до видимо по-добра структура на косата, кожата и ноктите.

За здрава сърдечносъдова система

Мастните киселини са много важни за функциите на нервната система. Те намаляват възпаленията, подобряват холестерола и кръвното налягане, правят стените на кръвоносните съдове по-еластични.


Зехтинът намалява възпалението

Зехтинът на гладно има свойството да потиска общото възпаление в тъканите и клетките. Това оказва благотворно влияние върху организма и здравето, намалява риска от хронични и ракови заболявания.


Една лъжица зехтин сутрин на гладно подпомага контрола на кръвната захар. Това е полезно не само в управлението на диабета и превенцията му, но и в контрола на теглото и отслабването.

За здрава нервна система

Зехтинът на гладно е полезен за мозъка и нервната система. Мастните киселини подхранват мозъка. Това подобрява паметта, концентрацията, намалява риска от дегенеративни заболявания на нервната система.


За детокс на черния дроб

Зехтин на гладно рано сутрин преди хранене допринася за извеждане на токсините от черния дроб, а както знаем, в него се натрупват много от тях. За най-добри резултати можете да увеличите приема на зехтин на две лъжици, примесени със сока от половин лимон.

 

Добавете Вашия коментар

TOP