Защо зам.- началникът на РУП Петрич Росен Танушев хвърли оставка?

09 Май 2019 | 08:08
8 коментара
Общество

Зам.- началникът на РУП Петрич Росен Танушев хвърли оставка. В заявлението си за преместване, като редови полицай е посочил лични причини. Новината "попари" кмета Димитър Бръчков, който ходи, като "ударен самолет".

Танушев е бившият шеф на Областната дирекция на МВР - Благоевград. Той се раздели с поста си, когато се разпореди с арест на репортер на Pirinsko.com, публикувал клип, в който един от собствениците на скандалноизвестната фирма „Агромах“ се изцепи пред над 1000 човека на кукерски курбан в симитлийското село Черниче, че "кметът на Симитли …. е е**ал Бойко Борисов".

Росен Танушев облагодетелстван от мощните бизнесмени на "Агромах", където брат му заемаше ръководен пост се опита да потули случая, като се бе разпоредил на "слугите си" в 02 РУП - Благоевград начело с Борис Райнов да доведат свидетели, които да посочат в обясненията си, че са били на мероприятието, но не са чули такива цинизми. Още повече, дори убеждаваха свидетелите, че клипа е манипулиран. Заради не професионалната си дейност Танушев бе помилван, като получи работа в Петрич или, както се бе разпоредил Борисов на тогавашния вътрешен министър Бъчварова- "от къде идва там да си отиде".

Според източник на Pirinsko.com, ръководният състав на РУП - Петрич има големи проблеми с производителите на канабис в Огражден планина и Беласица, заради поетия ангажимент от реколта 2018 година.

Хеликоптерите "Антидрога" откриха нивите с канабис на първомайския барон, който загуби стотици хиляди лева, въпреки обещания му комфорт.

Под сурдинка се коментира, че причина за оставката са разследванията срещу Бръчков и Танушев. Прокуратурата бе залята със сигнали за нарушения. Коментира се още, че Танушев и Арабаджиев имат общ бизнес с поставени лица. Автомивка, магазин, транспорт, както и афера със захар и цигари.

Петричани свързват оставката с изчезнал ТИР на транспортния бос Иван Д. от Петрич. Камионът бил пълен с медни конструкции. Машината изчезнала от гаража на фирмата. Бизнесменът обаче не е претърпял щети, защото камионът е бил застрахован.

Бръчков недоумява защо Танушев напуска ръководния пост, при положение, че преди една години лично той пада на коленца пред бившия министър на МВР Валентин Радев и началника на политическия кабинет Анджелина Тотева, за да запази начело на полицията в Петрич двамата ортаци в личен план Станислав Арабаджиев и Росен Танушев.

Бръчков посочил в мотивите си пред МВР министъра, че двамата ще участват активно в предстоящите избори в полза на управляващата партия, като не пропуснал да отбележи, че бившият директор на ОДМВР-Благоевград Георги Костов поднасял клевети срещу двамата началници, за да бъдат премахнати от системата, като за началник на управлението лансирал служител на ГП на ГКПП Златарево от първомайския клан. В Областната дирекция на МВР се коментира, че Танушев е кариерист и подаването на оставка от ръководен пост не е случайна. Колегите му коментират, че е очаквал провал на ПП ГЕРБ на предстоящите Евоизбори. Други коментират, че това му е ход да се запази като офицер в предвид безкомпромисните акции на отдел вътрешна сигурност на МВР.

Очаква се оставка да подаде и шефът на полицията Станислав Арабаджиев.

Очаквайте подробности!

Добавени коментари

Op публикува:
11 Май 2019 | 17:53
Lavajii ste vsichki mai neznaete che rusiq plati 300 hiladi da mahne slavcho i 200 za ivo bebeto.
Гриндо публикува:
09 Май 2019 | 21:29
Абе батко фактура издаде ли за тази статия,ти да не си бил там та чак на колене сигурно и ръка е целувал а ? Смешен си хахахах затова никой не ти чете статийте
Петрич публикува:
09 Май 2019 | 11:59
Очевидно на някои хора не им харесва Росен и Славчо , че си вършат работата съвестно и се опитват с разни доноси , клевети и лъжи да ги опетнят. ТОВА НЯМА ДА ИМ СЕ ПОЛУЧИ
Благоевград публикува:
09 Май 2019 | 11:37
100 % порачкова статия, в която няма нищо вярно... но какво да очакваме от тази платена медия. Оставката на Танушев като Директор беше поискана когато ОД МВР Благоевград беше на пъво място в страната - ФАКТ.. Запознат съм че от много време той искаши да се махне от тази длъжност и да отиде в икономическа полиция, просто сега го е направил, та той постоянно е на ръководни длъжности последните 10 години.
Първомайски публикува:
09 Май 2019 | 11:22
Толкова сте тъпи, че чак сте вдлъбнати.. Доколкото си спомням, проблема тогава беше заради самия Бачев, не заради ваш репортер, не си надценявайте убитата медия.. Именно и за това, братът вече не работа в съответната фирма, но вие сте топ медия, вие ще кажете.. Абсолютно поръчкова статия с приблизително, 2% истина в нея.. Освен имената, нищо друго не звучи правдоподобно.. Вижте си информацията, че Ванката нещо грам не е в час
Благоевград публикува:
09 Май 2019 | 11:19
Вътрешна сигурност едва ли ще се занимае с Танушев и Славчо Арабаджиев. Но някои хора просто с нетърпение, чакат да паднат двамката от незаслужените си високи постове, за да ги разобличат и разкрият техните афери, далавери, частен бизнес и пр. Бъдете сигурни, Росенчо и Славчо, че ни е известно, че ще се опитате да прикриете следите си, да прехвърлите това-онова на други хора, но ще ви хванат.
Петрич публикува:
09 Май 2019 | 10:39
Не виждам смисъл в тази статия. Всичко написано в нея е чух как някой нещо е казал , а друг е видял и т.н. Тази статия изглежда поръчкова и най - вече клони към доносите
умно публикува:
09 Май 2019 | 09:38
росен знае какво прави той не е прост знае че се олеяха със слави и идва време дето ако сам не се отдръпнеш ще изядеш дървото това е правило и при политиците но се самозабравят росен знае че вече няма как да покрива плантациите на русия и че при още една издънка ще му се случи приятна случка росен знае че бръчката е компроментиран и вече неможе да лобира пред мвр и му трупа само негативи покрай пиянските исцепки с красиви момичета

Добавете Вашия коментар

TOP