Защо премиерът Кирил Петков не бе посрещнат от областния управител и кметовете на Благоевград, Сандански и Петрич при визитата си в Пиринско!

31 Март 2022 | 18:58
8 коментара
Общество
Защо премиерът Кирил Петков не бе посрещнат от областния управител и кметовете на Благоевград, Сандански и Петрич при визитата си в Пиринско!

Защо премиерът Кирил Петков не бе посрещнат от областния управител Валери Сарандев и кметовете на Благоевград Илко Стоянов на гр.Сандански Атанас Стоянов и на гр.Петрич Димитър Бръчков при визитата си в Пиринско!

Да посетиш областен град с административен център на областен управител и да не се срещнеш с кметовете на общини, които посещаваш е малко казано неуважително към институциите.

В социалната мрежа "ври и кипи" за поведение на министър председателя, който в Благоевград бе посрещнат от 16 журналисти и репортери, 27 служители на МВР, ДАНС, ГДБОП и едва десетина граждани на областния център.

Защо нямаше протокол за посрещането на премиера? Защо нямаше представители на местната и изпълнителна власт?   

Няма я всенародната любов. Явно премиерът бърка "Калофер с Калорифер". Не сме в предизборна кампания, за да се разграничи политически една личност от друга.  

Ето какво каза пред медиите и едва десетина джумалии премиерът Кирил Петков.

Цената на тока няма да се качва. Газа не можем да го удържим. Това каза от Благоевград премиерът Кирил Петков, запитан какво ще се случи със сметките след края на мораториума.

„Докато успяваме да държим цените на електроенергията - това е най-голямата подкрепа, която можем да направим за всички цени. 3% от БВП да се вкара като помощи - това е безпрецедентно. Нито една страна в Европа не е стигнала до такава степен”, посочи той.

Според премиера обаче „тази игра не може да се играе до безкрайност”. „Докога ще ни стигнат парите? Затова следващото ниво е в Брюксел да се съберем заедно и да кажем за цената на газа, че който иска да продава в Европа - трябва да го прави на по-ниски цени. Тогава заради производствата на ток и газ ще падне инфлацията”, коментира Петков.

Всичко друго премиерът определи като пълни глупости, като допълни: „Ако някой ви говори, че може цените да се свалят с магическа пръчка - не може. Когато цената на производството се е качила, нараства и тази на крайния продукт”, обясни Петков.

Той уточни, че се работи на ниво Брюксел и се вкарват „безпрецедентни” помощи, за да може отражението на световните цени да не е толкова голямо в България.

„Истината е, че както се случва войната в Украйна с оръжие, така се случва войната на икономиките в момента. Русия използва целия си лост, за да притисне европейските страни”, уточни министър-председателят.  

Петков обясни, че кризата е започнала още от лятото, когато газовите хранилища са се източили от Владимир Путин. Цената на тока пък се определяла от най-скъпия производител.

„Това е много добра планирана атака от страна на Путин. Преди да започне войната той вдига цените на тока и газа главоломно в цяла Европа”, категоричен е министър-председателят. 

Добавени коментари

има дал бог публикува:
31 Март 2022 | 22:49
и джальов и мама кажа беха милите посрещат всеки дошъл в града немаше го байкуша тази мастия на сека манджа мерудия
Срам публикува:
31 Март 2022 | 22:47
На срещата беха само хора от ГЕРБ като се започне от Бусаров та до Александър Петков и Ралица пиарката на Савеклиева и Мария Данчова секлецарката на Асим Адемов! Бяха много възпитани нямаше излишни въпроси просто си посрещнаха Кирчо и и си го изпратиха по живо и здраво!
Благоевград за вас е пак Париж публикува:
31 Март 2022 | 22:46
Благоевград за вас е пак Париж; ГЕРБ посреща Кирил Петков от промяната или пусто в празно; Хаджигаев беше пратил мама кажа и Илия Ризов;
dps публикува:
31 Март 2022 | 22:40
mnogo tochno e opisano tova ne e politicheska kampaniq a vizita na premiera kojto e na vsichki partii i hora . na tozi post nemoje da dlish horata i kmetovete ot koq partiq sa. nali premiera trqbva da pomaga na kmetovete nezavisimo ot koq formaciq sa izlagaciq;
Тони публикува:
31 Март 2022 | 21:49
Какво искате от премиера бе? Срещата беше с граждани, а не с кметовете. Защо трябва да се прави евтин ПИАР?
Репер публикува:
31 Март 2022 | 21:30
Може би са корумпирани или пък не са на нивото му.
Гражданин публикува:
31 Март 2022 | 21:12
Егат и загадката Ами нито един не е от неговата партия какво има да се чудите защо не се бил срещнал с кадри на Бсп Вмро и Гроб
Мама кажа публикува:
31 Март 2022 | 19:46
Браво много точно написано просто Кирчо не е на себе си. Пълна издънка. Чао момче на есен с нова песен.

Добавете Вашия коментар

TOP