Защо Областният управител на Благоевград спря обединяването на частния имот пред болница „Пулс“ с общинския терен пред него?

10 Февруари 2023 | 22:31
7 коментара
Общество
Защо Областният управител на Благоевград спря обединяването на частния имот пред болница  Пулс  с общинския терен пред него?
Фейсбук страницата ЗаБлагоевград публикува тема с продължение:
Областният управител на Благоевград спря обединяването на частния имот пред болница „Пулс“ с общинския терен пред него. Оказа се, че приетото решение от ОбС е незаконосъобразно.
Според ЗУТ съществуващ ПУП се изменя само с писмено съгласие от всички засегнати страни, включително от собствениците на съседните имоти. Доказателства за такова съгласие липсват в преписката по решението.
Това само затвърждава позицията, която няма да се уморим да защитаваме, че единствено прозрачна, компетентна и диалогична местна власт може да задвижи града ни напред, вместо да го забатачва още повече с процедурни хватки и брокатени обещания.
Междувременно получихме писмото на собственика на болница Пулс, което стана и основен аргумент за Общински съвет Благоевград да одобри предложениетона кмета Стоянов. Оставяме Вие да прецените колко конкретно и обвързващо е изложеното в него намерение.
Само ще отбележим, че писмото е с входящ номер от 25.01.2023 година, т.е. не е прочетено и обсъждано на заседанията на комисиите на Общински съвет. То беше поискано и от някои общински съветници на самата сесия на 27.01., но не беше показано.
Защо Областният управител на Благоевград спря обединяването на частния имот пред болница  Пулс  с общинския терен пред него?

Добавени коментари

До джумалия публикува:
12 Февруари 2023 | 09:22
"да го даржът на кмета под око"? Там ,ако се сещаш ,ти е устата!
васко щангата публикува:
11 Февруари 2023 | 08:43
Колко е виновен Илко толко има вина та по две и Тасков тоя прави всички интриги в общината и са ще видите как ще се кандидатира за кмет и ще преебе и Илко.
Няма Време публикува:
11 Февруари 2023 | 07:59
Дайте да крадем!
джумалия публикува:
11 Февруари 2023 | 07:49
браво че има будни хора в благоевград за да го даржът на кмета под око иначе този си прави своеволия
Koko публикува:
10 Февруари 2023 | 23:43
Veche mi e qsno vsichko kafqviq e prekliuchil i nema vrashtane. Depeseto go savetva na kafqviq po advokatskite vaprosi.
Градския публикува:
10 Февруари 2023 | 23:11
Палаханов нема ли да излезе да даде подкрепа за кмета или и той видя че от Илко и дъска за кочина не става!
djumaqta публикува:
10 Февруари 2023 | 22:47
kmet zam kmetove i ekipa mu sa v dalbok san i 4e se sabudat mesec oktomvri

Добавете Вашия коментар

TOP