Защо новият треньор на ФК Банско хвърли оставка?

03 Ноември 2020 | 17:49
10 коментара
Спорт

Точно месец след като пое изпадналия в незапомнена криза ФК Банско, треньорът Йордан Христов подаде оставка.67-годишният спец, който е работил в Австрия и ОАЕ, не издържа след 12-ата загуба на „козлите“ – 0:2 в Гоце Делчев от местния „Пирин“ в събота, и хвърли кърпата. Той бе назначен в началото на октомври с протекциите на бившия си съотборник в ЦСКА Красимир Горанов, изпълняващ директорски функции в клуба.

Преди Христов начело на банскалии от началото на сезона хронологично бяха съответно Венелин Товиров, който бе натирен след 6 поредни поражения, и тандемът от двама от действащите футболисти Красимир Дурчов и Костадин Слаев, изкарал всичко на всичко 2 срещи. С идването си на стадион „Свети Петър“ шампионът и носител на Купата на Съветската армия за 1974 г. обаче въведе, меко казано, странен маниер на работа. Йордан Христов реши, че пътят към спасението от изпадане минава през незабавна промяна на хранителния режим на играчите, назначи им редовно да ядат цвекло и кремсупи, а в съблекалнята разлепи методиката на д-р Мермерски за фундаменталното значение на цвета на урината за житейския и спортен просперитет. Той дебютира на пейката на Банско със загуба 0:1 от „Велбъжд“ в Кюстендил на 3 октомври. Под негово ръководство „козлите“ все пак взеха единствената си точка в досегашните 13 двубоя – 2:2 с „Перун“ (Кресна) у дома, когато изтърваха спечелен мач, след като водеха с 2:0 и бяха с човек повече. След това се наредиха 3 поредни издънки – 0:2 от Рилецо в Самоков, 0:5 от Чавдар (Етрополе) вкъщи и 0:2 от „Пирин“ (Гоце Делчев). Междувременно Банско записа и исторически разгром от вечния си съперник „Пирин“ (Разлог) – 1:6 насред „Свети Петър“ в областния финал за Купата на Аматьорската лига.

Христов ще бъде наследен на поста от бившия старши Георги Галчев, който досега беше понижен да се занимава само с децата в школата.

Кризата в Банско фактически започна преди пандемията от COVID-19, когато дойде ново клубно ръководство и бе разтурен може би най-силният и звезден отбор, подвизавал се под връх Тодорка в последното десетилетие. Онзи тим ще бъде запомнен с това, че всяваше респект сред съперниците си и навъртя впечатляващата серия от 6 победи в последните си 7 мача през 2019 година. И правеше максимум 7-8 загуби за цял шампионат. източник:Пирин спорт

Добавени коментари

Паток публикува:
09 Ноември 2020 | 15:04
Бат Гошо шо ти требува да спасиш футболно в банцко та се секой те плюе. Нема твой и чуж се дума против ГошоБенин я че кажа само едно да му седнете на куро
Тръмп публикува:
06 Ноември 2020 | 23:46
Добре че е Гошо Бенин иначе Банско немаше да има и отбор за а окръжна.
Рибарка публикува:
05 Ноември 2020 | 21:33
Не го са били, защото си е бегал по тевно като е усетил надека върве работите! Подвил е мангуре и е фанал патишката с челнико!
Рибар публикува:
05 Ноември 2020 | 19:48
Ай кажете как изгониха Икономов от Дамяница де! Било е чудо! Верно ли са щели да го бият, защото се е прил на най великия кмет и всеки му е задължен?
Пешо публикува:
05 Ноември 2020 | 14:17
Скоро ще разберете за одита и за схемите на бившия, който в Събота изгониха от рибарската среща на Демяница! Въпроса освен за спортни успехи е и дали се управляват правилно парите на данъкоплатците! Като разберете какво е било осем години назад, ще ви питам пак! А до миналата година се отчитаха в един електричарски магазин!
kmeto публикува:
05 Ноември 2020 | 11:32
Гошо па иде транж приготви се да разделим парата по 10 % за нас останалите 80 знаеш за тия шо ме издигнаа
Banskalia публикува:
04 Ноември 2020 | 23:53
Да попитам Деси кой са тея юноши дето налагат лечов ли слаев ли далтон ли шишков ли иначе георги бенин май не е от дрим тима на елешница др банскалия е там ама няма да споря с тоя уж дето е георги бенин
Деси публикува:
04 Ноември 2020 | 20:40
Не знам кой е писал статията и е обобщил накрая, че е развален силен и звезден отбор, но бъдете малко търпеливи и всичко ще си дойде на мястото! Ще станат ясни стила и начина на управление, на старото ръководство и харчовете които са направили! Знаел ли е Икономов за това и колко точно е задлъжнял клуба! Ще ви настръхне косата! Не е без значение как са се харчили парите от данъци на общината и с чия протекция. За мен е важно, че е пълно с деца и юноши на стадиона и децата са на добро ниво! Ще дойде момен в който ще дойдат и победите, но не е задължително да е на гърба на хората от Банско! Всичко си има обяснение и скоро ще се разбере всичко! Апелирам новото ръководство да не мълчи и да изнесе батаците сътворени от Икономовите довереници! Ситуацията във футбола е като ситуацията в Топлофикация Банско! Батак, сътворен от този който сега пише от името Бенин!
Пепсито публикува:
03 Ноември 2020 | 23:13
Требува търпение, требува да се мааанааа тия гоцето и тога че си развием потенциала! Убавите нешча стануваа бавно!
Гошо Бенин публикува:
03 Ноември 2020 | 23:05
Аз коля, аз беся! Каквото реша това е! Това е най-добрия отбор на Банско до сега! Толкова банцкалии до се не е имало! Аз съм бил част от дрийм тийм-а на Миньор (Елешница), а сега ще изградя дрийм тийм-а на Банско!!! Краси Дурчов, Дане Лечов, Динко Слаев, Сашко Кехайов, Георги Кавръков, Милен Лефтеров, Жоро Рошков.... Ако трябва до 2 години ще сформираме и “в”окръжна, само и само да играем ние някъде...

Добавете Вашия коментар

TOP