Защо Мая Манолова лансира Илиян Ушев - човекът злоупотребил с ВиК - Петрич

11 Август 2021 | 17:56
11 коментара
Общество

Морално ли е Мая Манолова да лансира Илиян Ушев - човека злоупотребил с ВиК - Петрич със стотици хиляди лева, по думите на двама общински съветници от Петрич пред медия 4власт.

Защо Мая Манолова лансира Илиян Ушев - човекът злоупотребил с ВиК - Петрич?

През 2017 година войводите от ВМРО -Петрич Борислав Лазаров и Кирил Стойков разказаха пред петричката общественост шокиращи злоупотреби за бившия шеф на ВиК - Петрич. Разкритията доведоха до раздялата на Ушев с черната каса на групата на Розите - ВиК. 

 Борислав Лазаров, който тогава бе лидер на градскта организация на ВМРО направи потресаващи разкрития за източването на водното дружество, което още държи петричани в шок:

„700 000 лв. дължи ВиК на ЧЕЗ. За външни консултации бившият управител И. Ушев е платил над 400 000 лв. 150 000 лв. са изразходвали 4 трактора за гориво. 24 000 лв. е глътнала адвокатската кантора. Ушев е изразходвал по 80 лв. на ден представителни разходи.

"Искаме виновниците за това тотално разхищение да бъдат изправени на съд”, каза тогава Лазаров пред колегите в ОбС и уточни, че дълговете на ВиК са над 1,5 млн. лв. Петричани бяха потресени и от одобрения от ОбС кредит по предложение на кмета Димитър Бръчков за теглене на 1,2 млн. лв., за да се погасяват натрупаните борчове.

Фирмата за консултантски услуги близка до Ушев е получила 24 000 лв. за 1 година от ВиК.

„Дадоха на новия шеф на ВиК Ивайло Христов да запушва течовете на предшественика си Илиян Ушев”, възмущават се петричани, съобщава още 4власт.

Знае ли Мая Манолова на кой човек залага, за да го лансира в Асоцияцията по ВиК-Благоевград?

Припомняме, че на 27 април 2017 год. 18 общински съветника поискаха тогавашния временен управител на "ВиК" Илиян Ушев да бъде освободен от поста и да бъде избран нов временен управител. Предложението бе внесено от председателя на комисията по контрол на общинските фирми Гергана Петкова. Съветниците поискаха неговото отстраняване от поста, но без да го освобождават от отговорност.

Мотивите за исканото освобождение според 18 общински съветника е липсата на предоставен отчет от страна на управителя Ушев за финансовото състояние на дружеството.

 

Думата бе дадена на временния управител Илиян Ушев, който заяви: За мен не е ясно, защо точно няколко месеца преди официално общината да влезне във водната асоциация се налага да бъде извършена такава смяна. Предложението цели дестабилизация на дружеството, точно в най- напрегнатия предстоящ летен сезон.

Въпреки това съветниците решиха, че смяната е наложителна и избраха новия управител Ивайло Христов. 

Под сурдинка в Петрич се коментираше, че далаверата на групата съветници известни, като "Розите" свърши със смяната на шефа Ушев.

Очаквайте шокиращи разкрития за далаверите във ВиК-Петрич!ДАЛАВЕРАТА НА РОЗИТЕ СВЪРШИ! Ивайло Христов смени Илиян Ушев от директорския стол на ВиК-Петрич снимка 2ДАЛАВЕРАТА НА РОЗИТЕ СВЪРШИ! Ивайло Христов смени Илиян Ушев от директорския стол на ВиК-Петрич снимка 3ДАЛАВЕРАТА НА РОЗИТЕ СВЪРШИ! Ивайло Христов смени Илиян Ушев от директорския стол на ВиК-Петрич снимка 4ДАЛАВЕРАТА НА РОЗИТЕ СВЪРШИ! Ивайло Христов смени Илиян Ушев от директорския стол на ВиК-Петрич снимка 5ДАЛАВЕРАТА НА РОЗИТЕ СВЪРШИ! Ивайло Христов смени Илиян Ушев от директорския стол на ВиК-Петрич снимка 6

 
 

Добавени коментари

Пф публикува:
13 Август 2021 | 17:26
Ще му накривите капата.Могъл крал.
Пф публикува:
13 Август 2021 | 17:25
Ще му накривите капата.Могъл крал.
петричанец публикува:
13 Август 2021 | 09:08
Уважаеми жители на петрич .Пусната е подписка във всички квартали на Петрич с искането да се доведе до край решениятя на рев.комисии които са констатирали злоупотреба ,безстопанствено управление и източване на общинско дружество / наи- важното ВИК / от назначения управител И.Ушев , които в момента е и общински съветник.ПОДКРЕПЕТЕ НИ.Подписката ще внесем в Община Петрич за да заставим принципала да упражни контрола който има върху общинските дружества.НЕ бива да допускаме управители на общински дружества ,скрити като общински съветници да злоупотребяват с отпуснатите им средства които са от нашите данъци.ПОДКРЕПЕТЕ НИ.подписката ще връчим и до всички институции за да не може общината да неглежира този случии а и И.Ушев да не се скрие зад политически партии и статут на общински съветник.Които е крал и злоупотребявал трябва да се понесе наказанието.Иначе тази безнаказаност води до наглото отношение на всеки които оглави общинско или държавно дружество.Ако иска да краде да си краде от частната фирма.ПОДКРЕПЕТЕ НИ.През домовете ви ще минат да подпишете подписката.ПОДКРЕПЕТЕ НИ.това лице е крало и източвало пари от най - ценното - водата.Както ние си плащаме водата така и той трябва да носи отговорност за отклоняване на големи суми от общинското дружество които би трябвало да се инвестират в самото дружество.ПОДКРЕПЕТЕ НИ.
светла публикува:
12 Август 2021 | 16:53
анева търси пари за назначения плашат хората и търсат пари с маноловата маяшка тава са политици рекетиори
петричанец публикува:
12 Август 2021 | 11:43
това копеле да вземе и да възстанови изразходваните пари на вик -петрич и си понесе отговорноста от некадърното управление на дружеството а общината щом не го е освободила от отговорност да предприеме спъпки за подвеждане под отговорност на това лице .имало е комисии ,проверки,ревиз.актове .да се извадят пред обществото на петрич и се потърси отговорност от този наглец.не да ми гони общината с адвокати неплатили наеми за стотина лева а този мазен пеливан с милиони нанесени щети на общината да наглее и под крилото на общински съвет да ни размахва пръст.....започваме подписка за осветляване и взимане на адекватно решение от общината към случия със злоупотребите на Ушев като управител на общинско дружество ВИК ,подвеждане под отговорност за злоупотреба със общински пари и източване на общинско дружество
кирил георгиев публикува:
12 Август 2021 | 09:18
от 20 евра започва цената на директорското столче кой даде повече засега има ангажимент за двама човека един от петрич и един от гоце делчев. дебелата кака ке гушне парата с мая и таня. мен ме преебаха с парите за едни избори.
Фандък публикува:
12 Август 2021 | 09:08
Пуснейте му фандък,свършия му парите,да не се рани лесно тва бише .
Arkada6 публикува:
12 Август 2021 | 08:28
Тоя еба мамата на ВиК,източи го,тока му спря,ебати думбало.Ама Мая,не е по различна от него и двамата са схемаджии.Гласат се да източат Благоевградското ВиК.
МАЯ Е СИЛНА публикува:
11 Август 2021 | 18:19
МАЯ Е ОБЕЩАЛА ДА ПРАВИ АЛБИНА АНЕВА ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ. МАЯ Е СИЛНА И МОЖЕ ДА НАПРАВИ ВСИЧКО. МАЯ ЩЕ НАПРАВИ ИЛИЯН ШЕФ НА ВЕЙКА ХОЛДИНГА НА НЕЯ И ТРЯБВАТ ПОСЛУШНИ ХОРА НО ШУШКОВ СИ ТРЪГВА НА 100% МАЯ ЩЕ СЛОЖИ АЛБИНА АНЕВА ЗА ОБЛАСТЕН И ЗАМ ОБЛАСТЕН ДИНЕ ДУРЧОВ. МАШАЛА .
mutrite se sobraha публикува:
11 Август 2021 | 18:07
za6to ne napishete kak ushev be dal na mitko kapitanov karti da si zarejdat kolite i chastnite i slujebnite ednata karta beshe dal mite na dyshterqmu napishete istinata i sa tiq sashtite pomagaha na maq manolova ili byrkam
мафия публикува:
11 Август 2021 | 18:03
мафията в петричкото вейка нема край бегерите копаха на частно канали къртиха много пари като прекриваха с аварии . обаждаха се на адрес все едно има авария и изпращаха багерите да копаят и така взимаха хилядарки има подобен случай в марино поле в първомай в коларово и т. н

Добавете Вашия коментар

TOP