Защо кметът на Благоевград Илко Стоянов не присъства на традиционният водосвет на Пирин

06 Януари 2023 | 09:55
3 коментара
Спорт
Защо кметът на Благоевград Илко Стоянов не присъства на традиционният водосвет на Пирин

Благоевградчани питат: Защо кметът на Благоевград Илко Стоянов не присъства на стадион „Христо Ботев“ на традиционният водосвет за здраве и успехи на Пирин?

С група от 23-ма футболисти Пирин проведе първа тренировка за 2023 година. Преди началото на заниманието на стадион „Христо Ботев“ бе изпълнен традиционният водосвет за здраве и успехи на отбора, клуба и привържениците. Старши треньорът Христо Янев изведе група от 23-ма футболисти. Крилото Борис Тютюков от Миньор (Перник), нападателят Кръстьо Банев от ЦСКА 1948, който е юноша на Пирин и украинският външен халф Дмитро Семинив, преминал през тимовете на Черноморец (Одеса), Лиепая (Латвия) и ФК Лвов ще изкарат пробен период.

Към вече добре познатите юноши на клуба Мартин Бачев, Васил Христов, Любомир Тодоров, Марсел Бибишков и Илиан Костов се присъедини и десният защитник Мартин Георгиев, който също стартира подготовка с Пирин.

„На този етап няма промени в кадрови план, освен тези, които бяха извършени преди Нова година. Разговаряме с доста футболисти, искаме да видим как някои от тях ще се включат в отбора. Трябва ни качество, трябват ни хора на определени позиции. На базата на това, с което разполагаме като средства, ще се опитаме да направим възможно най-добрата селекция. Очаквам битката за оставане в елита да бъде много тежка. Не очаквам всичко да върви „по мед и масло“, но съм тук, за да работя, за да се справям с тези трудности и на база на тези трудности да вземам решения, които са добри за клуба“, заяви наставникът на Пирин Христо Янев пред медиите.

По време на подготвителния период “орлетата” ще изиграят пет контроли. Първата от тях ще е на 14.01 срещу Спортист (Своге), сигурни са още мачовете с Ботев (Враца) на 28.01 и ЦСКА (София) на 05.02. Приятелски срещи ще се проведат и на 21.01 и 25.01, като съперниците ще бъдат обявени допълнително.

Водосветът за здраве и успех през новата година
Легендата Й. Самоковлийски с двама от многобройните си възпитаници на ст. „Христо Ботев“ Р. Митревски и Р. Бачев
Тарторът в агитката К. Капчин /в средата / научи от първа ръка за какво ще отговаря П. Занев
Над 50 фенове дойдоха на първата тренировка

„Никой от тези момчета не е уволнен или изгонен, а просто няма да се разчита на тях. На всички ни е тежко, че се разделяме с играчи, които са израсли в нашата школа. След незадоволителното представяне на отбора дотук в първенството обаче г-н Белогур нареди: Дотук със сантиментите, а надолу по веригата и с изричното съгласие на треньора Христо Янев се стигна до това решение. Разбирам Бодуров, Костов и Попев, знам, че им е много трудно да приемат случващото се, уважаваме становището им, но в крайна сметка никой не е по-голям от „Пирин“. Те ще тренират отделно от основната група до постигане на споразумение или докато си намерят друг отбор. Вече има наченки на диалог и се надявам да стигнем до разбирателство колкото се може по-скоро“, поясни Елезов.

Президентът Ст. Манолев и железните бойци Кр. Станоев и Ал. Дюлгеров /отляво надясно/ гръмнаха шампанското

Наставникът Хр. Янев изведе на терена 23-ма футболисти, посрещнати с овации от петдесетината фенове, дошли на стадиона в очакване на добри новини за любимците си. По екип се съблякоха тримата новодошли – украинското крило Дмитро Семинив с близо 40 мача в професионалния футбол с „Черноморец“ /Одеса/ и „Лвов“, играл и в латвийския „Лиепая“, нападателят Борис Тютюков от „Миньор“ /Пк/ и кадърът на пиринската ДЮШ Кръстьо Банев, за когото преди време ЦСКА 1948 плати компенсация на благоевградчани, за да подпише с него. При мъжете от юношеските формации се качват Мартин Бачев, Васил Христов, Любомир Тодоров, Марсел Бибишков, Илиан Костов и Мартин Георгиев. Титулярният страж Янко Георгиев е получил разрешение да закъснее, тъй като е на изпит във Великотърновския университет, където кара магистратура по специалността „Учител по физкултура“.

„Разговаряме с доста футболисти, искаме да видим как някои от тях ще се включат в отбора. Трябва ни качество, трябват ни хора на определени позиции. На базата на това, с което разполагаме като средства, ще се опитаме да направим възможно най-добрата селекция. Очаквам битката за оставане в елита да бъде много тежка. Не очаквам всичко да върви „по мед и масло“, но съм тук, за да работя, да се справям с тези трудности и да вземам решения, които са добри за клуба. Няма да ходим в Турция, ще се готвим в домашни условия“, заяви треньорът Янев. По време на подготвителния период орлетата ще изиграят пет контроли. Първата от тях ще е идната събота срещу „Спортист“ (Своге), сигурни са още проверките с „Ботев“ (Вр) на 28 януари и с ЦСКА-София на 5 февруари. Свободните дати в графика са 21 и 25 януари.снимки:в.Струма

Добавени коментари

Пирин публикува:
06 Януари 2023 | 22:37
Не само Кмета го нямаше.Нямаше го и Радослав Тасков,и бизнесмените Чапов,Байкушев и ред други.Имаше много липсващи.Но на фона на кмета.Явно кмета е отсвирил Пирин
край публикува:
06 Януари 2023 | 10:12
Ако това е вярно е пълна излагация на Илко е няма такова падение един отбор си имаш в града и да не го уважиш и да се криеш в радио Благоевград за да не идеш на стадиона е меко казано нехайство и неуважение към отбор, играчи, фенове и прочей!
samo pirin публикува:
06 Януари 2023 | 10:05
toq e prikluchil s pirin ne samo na vodosveta a i veche i na machove nema da hodi zashtoto shte chue mnogo neshta ot fenovete nema takav rezil kato kmeta ilko i samo pirin

Добавете Вашия коментар

TOP