Защо е важно да сключим застраховка помощ при пътуване?

02 Юни 2022 | 07:51
0 коментара
Любопитно
Защо е важно да сключим застраховка помощ при пътуване?

Защо е важно да сключим застраховка помощ при пътуване?

 

Застраховките представляват едни от най-важните покупки, които предприемаме в съвременния живот. Той е изпълнен с достатъчно рискови фактори и ситуации, които могат да ни поставят в неприятни, неизгодни или дори опасни условия. Застраховката в тези случаи едновременно може да ни предпази от допълнителни усложнения, но и да предложи компенсация за възникнали разходи или непредвидени отговорности.

Обикновено, застрахователните договори обхващат конкретни и ясно и очертани параметри на застрахователното събитие. В други случаи обаче то може да е съвкупност от различни условия и непредвидени обстоятелства, каквато например е идеята на така наречената застраховка помощ при пътуване. Тя е изключително изгоден и удобен продукт, който определено си заслужава вашето внимание.

Какво представлява застраховка помощ при пътуване?

Застраховката помощ при пътуване, както става ясно и нейното наименование, ви осигурява защита, докато сте на почивка, командировка или по семейни причини се отправяте на път било то в рамките на страната, или в чужбина. При сключване на договора се определя и конкретното застрахователно покритие. Най-често като рискове се посочват инциденти, ПТП-та, загуба на багаж или други събития, които биха нарушили плановете ви, а дори и да отменят изцяло пътуването. Трябва да знаете, че такъв тип застраховка може да бъде сключена у нас както от български, така и от чуждестранни граждани. Редица туристически или транспортни компании дори поставят на своите клиенти задължително условие да сключат застраховка помощ при пътуване.

Какви видове застраховка помощ при пътуване съществуват?

Застраховка помощ при пътуване представлява изключително гъвкав продукт. Категорично той предоставя на потребителите възможност да се осигурят надеждност и безпроблемно осъществяване на техните планове и възможности както на път, така и на крайната дестинация на самото пътуване. Можем да твърдим, че богатото разнообразие от видове е едно от основните предимства на този вид застраховка. Тези разновидности се базират както на целта на пътуването, така и на мястото, предвидено за нейното изпълнение:

  • Пътуване в чужбина – както за краткосрочен, така и за дългосрочен период
  • Пътуване с бизнес цел или по работа
  • Пътуване за развлечение, за практикуване на хоби или като семейна ваканция
  • Пътуване в планината
  • Пътуване до рискова зона
  • И много други

Какво покрива застраховката помощ при пътуване?

Най-често, предоставената парична компенсация по смисъла на договора за този вид застраховка покрива медицинското обслужване в случай на инцидент. В допълнение, този продукт осигурява и възможност за издирване или спасение на потребителя, когато се изгуби или попадне в буря, лавина и така нататък. Съществен елемент от тази застраховка е и покриването на щетите и осигуряване на съдействие при претърпяно ПТП. Застраховката помощ при пътуване може да ви предостави и покриване на разходите при изгубен личен багаж.

Какви са другите предимства на застраховка помощ при пътуване?

В допълнение, този продукт разполага с много предимства. Всички те са основателни причини да обмислите варианта за сключване на застраховка за помощ при пътуване:

  • Възможност за определяне на разнообразни критерии, рискови фактори и застрахователни критерии
  • Наличност в повечето компетентни и качествени фирми за застраховки
  • Индивидуално обслужване и консултиране
  • Сигурност по време на дълъг път, както и ако се занимавате с екстремни хобита и спорт
  • Гаранция, че дори да не осъществите плановете си, разочарованието ви ще бъде компенсирано
  • Безопасност за вас и вашето семейство, включително и при риск от медицински характер

Ако търсите компания, с която да сключите надеждна и качествена застраховка помощ при пътуване, вашият надежден партньор за целта определено са специалистите от Limar.

Добавете Вашия коментар

TOP