Защо доц. Димитър Недин напуска общинската болница в Дупница?

10 Септември 2021 | 07:39
0 коментара
Общество

Изненадващо доц. Димитър Недин е подал молба за напускане на хирургичното отделение на общинската болница в Дупница. В момента тече едномесечният срок на предизвестието и от началото на октомври той вече няма да е на работа в отделението.

Доц. Недин отказа да коментира причините за решението му да напусне след 5 години работа като хирург и управител на общинската болница. Негови колеги заявиха, че умората, която се натрупала през годините, е повлияла за решението му. Щял да си отпочине няколко месеца е тогава да търси ново работно място.

Доц. Димитър Недин беше управител на Медицинския център към общинската болница, който е закрит в момента, и е давал непрекъснато дежурства в спешен кабинет, защото нямало други желаещи лекари да работят за 60 лв. на дежурство. Спешният кабинет беше затворен през миналата година. При първата и втората вълна на Ковид-19 доцентът е давал дежурства и в Ковид отделението, тъй като е имало недостиг на персонал, коментираха негови колеги от болницата. 

Припомняме, че от няколко месеца доц. Недин работи на половин щат в Спешен център – Бобов дол. Доц. Д. Недин напусна благоевградската болница и започна работа в общинската болница като завеждащ хирургично отделение по времето, когато управител на здравното заведение бе Росен Тимчев. След скандалното напускане на управителя Тимчев доц. Недин беше назначен от общината за вр.и.д. управител на общинската болница. За няколко месеца той я стабилизира въпреки дълговете, които бяха стигнали над 2 млн. лв. Явява се два пъти на конкурс за управител на общинската болница, насрочван от Общинския съвет, но и двата пъти не получи изискваната оценка от комисиите – 4,50. След като беше назначен прокурист на болницата, доц. Д. Недин се върна на работа в хирургичното отделение.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP