Защо да изберете натуралните и чисти продукти за лице и тяло?

02 Юни 2022 | 07:47
0 коментара
Любопитно
Защо да изберете натуралните и чисти продукти за лице и тяло?

Защо да изберете натуралните и чисти продукти за лице и тяло?

 

През последните няколко години темата за натуралната козметика е изключително разпространена. За съжаление, информацията относно продуктите обикновено е доста оскъдна, а и потребителите не са добре информирани за съставките. Затова в днешната статия ще ви помогнем да разпознаете натуралната козметика и да се пренасочите към нея.

 

 

Кои съставки не се съдържат в натуралната козметика?

За да можем да поддържаме личната си хигиена използваме изключително голям брой козметични продукти, чиито съставки обикновено не познаваме добре. Затова е много важно да използваме 100% Чисти и Натурални продукти за лице и тяло - Eterika, които ни предоставят истинско качество и страхотни цени.

 

Качествените натурални продукти не съдържат парабени и сулфати. Това са първите индикации, че един продукт е натурален и чист. Парабените са имитатори на естрогена в телата ни и това може да доведе дори до хормонален дисбаланс. Също така може да бъде причинител на рак на кожата, хронична умора, дори депресивни състояния. Освен всичко това може да повлияе зле и на самата кожа, да я изсуши, да я направи по-чувствителна и да увеличи възможността за преждевременно стареене.

 

Едно от най-лошите действия на парабените е, че те имат кумулативен ефект.

Това означава, че се натрупват в тялото ни и колкото повече продукти с парабени употребяваме, толкова е по-вероятно да се срещнем с множеството проблеми и ефекти. Алергичните реакции, бръчките, затлъстяването може също да са част ефектите на натрупването им в организма ви.

 

 

Нефтопродукти, сулфати, синтетични аромати и оцветители

Нефтопродуктите може да бъдат причинители на рак, хормонален дисбаланс, различни алергии, астма, затлъстяване и много други. Затова натуралната козметика не използва подобни съставки. Сулфатите са едни от най-често срещаните и обикновено те са по-известни, като “евтини пенители”. Може да бъдат причина за силен косопад, преждевременно стареене на кожата ви, както дразнене на скалпа, лющенето му и дори поява на сухи, и сърбящи части по кожата.

 

Синтетичните аромати  и оцветители се нареждат до сулфатите, защото са много често употребявани и изглеждат безобидни в описанието на съставките. Важно е да направите разликата между тях, защото често в натуралната козметика ароматите и оцветителите са описани добре и винаги са натурално извлечени. В масовата козметика, в описанието на състава много често липсва текст, който да ви посочва, точно откъде са извлечени ароматите, както и оцветителите. Именно затова е по-добре да ги избягвате.

 

 

Един от най-лесните начини да избягвате масовата козметика е да се насочите към сертифицирано място, където може да пазарувате спокойно продуктите за цялото ви семейство. Изберете онлайн пазаруването, като лесен начин за придобиване на страхотни продукти, които идеално да заместят опасните масови.

 

Винаги обръщайте внимание на етикетите и се опитвайте да не купувате нищо, което да съдържа парабени и сулфати. Опознавайки всички съставки ще забележите, че ви трябват съвсем малко, с които да може да се чувствате по-спокойни и да направите правилния избор. Не забравяйте да разгледате голямата гама от продукти в натуралната козметика и скоро ще се наслаждавате на аромата и действието на природата.

Добавете Вашия коментар

TOP