Засега: Няма регистриран случай на COVID-19 в България

01 Март 2020 | 12:01
0 коментара
Общество

Няма регистриран случай на COVID-19 в България. Това заяви на брифинг пред журналисти генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, началник на Военномедицинска академия и началник на Кризисния щаб за работа срещу разпространението на коронавируса.

В Европа, за 24 часа, единствено в Италия се наблюдава скок на случаите. Там броят на заразените с новия коронавирус вече е равен на броя на заразените от целия континент. 450 души са се разболели само за 24 часа. Там има над 1150 хора, регистрирани с коронавирус. Случаите за цяла Европа са 1700.

По думите му им прави впечатление, че в някои страни от Европа има по един регистриран случай и няма друг. "В последните часове няма обработени проби, те започват да се обработват сега", каза още той. 

Във ВМА има 10 заложени проби, а към 7:30 в Националната лаборатория не бяха постъпили проби за обработване, поясни ген. Мутафчийски. 

В събота контролните изследвания, извършени при междулабораторен обмен на 2 отрицателни проби, също са потвърдили, че у нас няма доказан случай на COVID-19.

Добавете Вашия коментар

TOP