Заседава Общинският съвет в Благоевград

25 Март 2022 | 10:22
1 коментара
Политика
Заседава Общинският съвет в Благоевград

33 са точките, включени в дневния ред на редовното заседание на Общинския съвет – Благоевград, което ще се проведе  от 9.30  часа, като ключови са дебатите по 3 от наредбите, които се очаква да бъдат приети. 

Ден преди редовното заседание на Общинския съвет в Благоевград Радослав Тасков, председател на местния парламент, акцентира върху най-важните точки, включени в дневния ред.  По думите му членовете на Комисията по икономика и инвестиционно проектиране са предложили становище, различно от предложението на кмета Илко Стоянов, в което той предлага  продажбата на общински жилища да бъде спряна за неопределен срок.
Местните парламентаристи ще дискутират и предложение на Наредбата за изменение и допълнение на Наредбата за отпускане и изплащане на еднократна парична помощ за стимулиране на раждането и отглеждането на деца на територията на община Благоевград. „Промяната предвижда за единия родител да има минимум 2 години постоянен адрес на територията на общината, а за втория родител се изисква минимум 6 месеца да бъде също жител на община Благоевград преди пускане на заявлението. Ако единият родител е с постоянен адрес, а другия не – има възможност веднага след раждане на детето до пускане на заявлението да се регистрира като постоянен адрес в града и ще бъде одобрен за помощта. Това е улеснение за младите родители. Срокът за разглеждане се удължава от 1 на 3 месеца. 1 месец е кратък срок, тъй като се изисква от родителите да представят редица документи. Има промяна и в срока за изплащане на помощта. Към този момент все още не е приет бюджета на общината и затова срокът за изплащане остава нефиксиран. При одобрено заявление на родителите и заложени ли са в бюджета, след това ще започне изплащане на помощта“.  Радослав Тасков бе категоричен, че към този момент няма предложения и намерения за намаляване на сумите, заложени в наредбата.
Общинските съветници ще обсъдят и предложение за приемане на Наредба за изменение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Благоевград.

Добавени коментари

Ali публикува:
25 Март 2022 | 11:51
Лекетата на Радко Бабечки ще оправят Благоевград. Драго, Искър и Милена от ДПС са спасителите на града. Жалка картинка,много жалка

Добавете Вашия коментар

TOP