Заря в чест на 172-мата абитуриенти изненадата на община Разлог за випуск 2022

26 Май 2022 | 12:43
0 коментара
Култура
Заря в чест на 172-мата абитуриенти изненадата на община Разлог за випуск 2022

Разлог изпрати своите абитуриенти с много емоции и празнична заря на 24 май. Празненствата започнаха със сбогуване с училищното знаме на 56-имата зрелостници от Разложката гимназия. За да изпратят подобаващо своите възпитаници, ръководството заедно с останалите класове бяха подготвили специална програма. По-малките ученици пяха и танцуваха, а за късмет подариха и по стръкче здравец на своите батковци и каки. За да пожелаят “На добър час”, на празника бяха дошли и бивши учители, отдали сили и енергия за просперитета на Разложката гимназия.

В знак на благодарност и спазване на дългогодишна традиция, випуск 2022 предаде и своя спомен във вековната история на училището. Директорката на Разложката гимназия Росица Тумбева прие с радост „панорамния поглед на учениците над любимото училище“. Мероприятието завърши с награждаване на отличилите се през годините дванадесетокласници.


Разложките абитуриенти с вр.и.д. кмет на община Разлог инж. Гърменов
Георги Пиришанчин от ПГ по МСС избра за бала народна носия

Организаторите от община Разлог бяха подготвили и специална заря-изненада за випуск 2022, от който завършват 172-ма зрелостници. След традиционното дефилe в 20:00 часа централният площат бе огрян от пищна заря.

Един от най-открояващите се випускници бе Георги Пиришанчин от ПГ по МСС, паралелка “Фермер”, който сподели: “Избрах традиционната българска носия за облекло за своя бал, защото исках да се откроявам от другите. Подготовката за днешния ден ни отне около 7 месеца, като мислим да се облечем по същия начин и на Нова година. С моята дама имаме голям мерак да бъдем облечени по-често по този начин, защото чувството да носиш традицията е неописуемо”, коментира той.

Добавете Вашия коментар

TOP