Заради вандалски прояви: Заключиха спортните площадки в Разлог

26 Юни 2021 | 17:10
0 коментара
Общество

Заради системни вандалски прояви спортните площадки в училищата в община Разлог ще се заключват след 22:00 часа.

Това стана ясно на сесията на местния парламент, на която бе поставен  въпросът  за ползването от граждани на спортните  площадки в града, и по-конкретно тази, намираща се в двора на НУ „Св. св. Кирил и Методий“. Темата бе повдигната от общинския съветник Христо Зайков, до когото е подаден сигнал от жители на града, че съоръжението е заключено и е невъзможно да се ползва.

„Оказва се, че има възпрепятстван достъп за граждани, желаещи да ползват площадката по предназначение, и по-конкретно за тенис на корт. Моля да се провери случаят и да се регламентира достъпът за граждани, тъй като смятам, че тези площадки затова са изградени”, каза Зайков по време на сесията.

На питането заместник-кметът по социалните дейности инж. Венцислав Гърменов поясни, че всички площадки на територията на община Разлог вече ще бъдат достъпни за ползване от граждани само в часовия интервал от 17:00 до 22:00 часа.

„Постъпиха много сигнали в Общинска администрация за нарушаване на реда и множество  счупени съоръжения от съпътстваща инфраструктура. Затова се взе решение спортните площадки да се затварят в 22:00 часа и да се отварят в 08:00 часа на сутринта. В учебно време през деня до 17:00 часа те ще се ползват от учениците на съответното училище”, поясни Гърменов и добави, че предстои да бъдат поставени информационни табели със съответното разписание за достъп на граждани до спортните съоръжения. На практика през учебно време те ще бъдат на разположение за гражданите за пет часа.

Поставен бе въпросът и за улица „Костадин Катранджиев“ в село Бачево, част от която е неасфалтирана и при валеж този участък с дължина от около 50-60 метра създава проблеми на живущите там. Темата отново бе повдигната от общинския съветник Христо Зайков, който поиска да разбере каква е причината за недовършването й и настоя случаят да се провери от община Разлог.

Още преди два месеца хората са излезли с отворено писмо до кмета на селото Росица Чатлабашева и кмета на общината инж. Красимир Герчев. Писмото е подписано от 38 души с настояване за взимане на спешни мерки за решаване на проблема.

„Запознати сме с проблема. Веднага след като писмото бе входирано, от техническа служба дойдоха на място и замериха проблемния участък. За съжаление на тази улица няма водопровод и канал, дори и на асфалтираната част, и там непрекъснато имаме проблеми с ВиК аварии. Най- разумното решение е цялостен ремонт”, поясни кметът на Бачево Р. Чатлабашева.

Кметът Герчев бе категоричен, че няма да се пристъпи към асфалтиране, преди да бъде подменена цялостно подземната инфраструктура.

„В Бачево имаме много улици, които не са асфалтирани, но съм категоричен, че няма да се полага асфалт на улици, където няма водопровод и канал. В Бачево към момента има две с подменен водопровод и канал и тях ще ги асфалтираме, когато започне кърпенето. За други две сме дали задание към ВиК за подмяна, но досега не е започнала подмяна. Каквото можем, правим, но се забавя програмата на ВиК и респективно това обърква и нашата програма”, каза Кр. Герчев./Struma.bg

Добавете Вашия коментар

TOP