Заради снега: Десет автобуса са блокирани край Поликраище

27 Ноември 2023 | 06:56
0 коментара
Общество
България
Заради снега: Десет автобуса са блокирани край Поликраище

Десет автобуса са блокирани край Поликраище. За това сигнализира до NOVA пътничка в един от тях. 

Пламена Иванова разказа, че пътуват от Румъния в посока Велико Търново, но близо 12 часа са блокирани. Хората са се свързали с телефон 112.

„Няма бедстващи хора, защото сме в автобусите и ни е топло. Отпред има патрулен автомобил, полицаите ни казват да чакаме”, сподели още тя.

И обясни, че няма обиколен път, по който да минат.

Неин спътник разказа, че има огромна тапа на изхода на Русе. Има паднали клони на пътя и няма как да се разминават тежкотоварните камиони. Ситуацията край Бяла описаха като "ад".

Засега на блокираните край Поликраище е казано, че трябва да изчакат тежкотоварна машина, която да изчисти пътя.

Заради тежката метеорологична обстановка, бедствено положение беше обявено в редица населени места в страната.

След влошаването на времето у нас през последните 48 часа в около 1000 населени места имаше проблеми с електрозахранването.

Снегонавявания блокираха движението в Североизточна България. Спасители вадиха закъсали в пресните автомобили. Студът взе жертва в Казанлък.

В част от населените места и към този момент все още хората стоят на тъмно. На места нямат и вода. Заради това продължава работата на аварийните екипи за отстраняване на проблемите.

Заради усложнената снежна обстановка в страната - липса на ток, прекъснат интернет, скъсани жици и непроходими пътища, понеделник (27 ноември) е обявен за неучебен ден за учениците от над 280 училища в тринадесет области. 

Пълният списък на училищата, които няма да отворят врати в понеделник можете да видите ТУК.

Източник: NOVA 

Добавете Вашия коментар

TOP