Заради скъпия ток: Хотелите в Банско вдигнаха цените

04 Декември 2021 | 12:21
0 коментара
Бизнес
Заради скъпия ток: Хотелите в Банско вдигнаха цените

Хотелите в зимните ни курорти вдигнаха цените с между 10 и 15 на сто за предстоящия ски сезон. Причината според собствениците са рекордните цени на тока за бизнеса и нарасналите разходи в резултат на ковид кризата.

Освен по-високи цени от местата за настаняване търсят и други начини, за да оптимизират харчовете си и да предложат изгоден продукт. Някои хотели дори са решили да извадят ползването на сауната, джакузито и басейна в хотела от общата цена на пакета и ги предлагат срещу допълнително заплащане.

Като цените за спа насладите достигат до 45-60 лева на ден, обясняват туроператори пред „Труд“. В Банско, Пампорово и Боровец свободни места за посрещане на Нова година почти няма, както и за първата седмица след празника.

Сред туристите, които ще посрещне Банско през тази година са гости от Великобритания, които ще пристигнат с чартъри, като резервациите са основно за февруари. Записвания има и от румънски и български туристи, които обичайно пристигат индивидуално и резервират онлайн. Интересът от страна на сърби, македонци и гърци за ски курортите ни засега е слаб, но това може да се промени, тъй като тези пазари и преди кризата предпочитаха да резервират в последния момент, обясняват туроператори.

За момента се предвижда туристите да могат да ползват ски съоръженията в курортите – лифтове, влекове и кабинки, без да е задължително да представят зелен сертификат.

Такъв обаче се изисква за настаняване в хотелите, както и за посещение на заведения и големи магазини. В местата за настаняване персонал и служители ще са задължени да носят маски, както и ще се регулира потокът на гостите.

Добавете Вашия коментар

TOP