Заради протестите: Атанасова свиква извънредно заседание на Комисията по вътрешна сигурност

21 Ноември 2023 | 14:11
0 коментара
Политика
България
Заради протестите: Атанасова свиква извънредно заседание на Комисията по вътрешна сигурност
Десислава Атанасова свиква извънредно заседание на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, искат изслушване на Калин Стоянов заради проведените протести срещу ръководството на Българския футболен съюз в София. Това съобщи тя в социалните мрежи.
"На 22.11/сряда/от 14.30, свиквам извънредно заседание на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред за изслушване на министъра на вътрешните работи, на главния секретар на МВР, на заместник-главния секретар на МВР, директора на главна дирекция "Национална полиция", директора на СДВР, директора на главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“ и директора на дирекция "Инспекторат" във връзка с осъществената охранителна дейност на заявения мирен протест срещу ръководството на Българския футболен съюз, проведен на 16 ноември 2023 година", пише Атанасова.

Припомняме, че протестът на футболните фенове превърна центъра на София в бойно поле. Стигна се до сблъсъци между протестиращи и полицаи. Феновете запалиха полицейски бус, хвърляха камъни, павета, пиратки и колчета върху служителите на реда, а те от своя страна използваха две водни оръдия. Стигна се до арести. Ранени имаше, както сред полицаите, така и сред протестиращите.

Добавете Вашия коментар

TOP