Заради грипа: Опашки от болни пред лекарските кабинети в Благоевград

27 Януари 2020 | 10:07
0 коментара
Общество

Грипна епидемия e обявена от днес в пет общини в Благоевградска област. Регионалната здравна инспекция в Благоевград обяви рязко повишаване на заболеваемостта в общините Благоевград, Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча. Заради високия риск от остри респираторни заболявания от днес започва грипна ваканция за учениците, която ще продължи до петък. Издадени са предписания до здравните заведения в петте общини.

Грипната епидемия в Благоевград и областта е обявена, след като в последните дни рязко се повишиха болните хора. Най-засегнати се оказаха детските градини и училищата, а много от лекарите се наложи да работят с удължено работно време, за да могат да прегледат всички чакащи пациенти.От дни пред лекарските кабинети в Благоевград се извиват дълги опашки от болни пациенти, информира БНТ.

Грипът бързо се разпространява и бързо води до усложнения. За това е много важно хората да не се самолекуват, а да се обръщат към специалист, още при първите симптоми. Лекарите съветват да се приемат течности и да се избягват контакти с болни хора. Лекарите препоръчват на всички болни да носят маски, защото така предпазват хората около тях от вируса.

Грипната епидемия остава до петък. Възможно е, ако заболелите лица се увеличат, и тя да бъде удължена./снимка - илюстративна/

Добавете Вашия коментар

TOP