Заради безброй успехи! Четвъртокласничка с номинация за стипендия на фондация „Димитър Бербатов”!

27 Февруари 2018 | 13:07
0 коментара
Култура

10 –годишната Анелия Бориславова Коприщенова от София попадна в групата „Успелите деца на България” и е сред номинираните за стипендия на фондация „Димитър Бербатов”.

Това се случва, заради множеството успехи на четвъртокласничката през миналата 2017 година.

Тогава, Анелия постигна трето място и в друго международно състезание - XXI Московска математическа олимпиада за малки ученици. Състезанието е нестандартно по своя характер, включва неизучавани за България задачи, изискващи голяма съобразителност и логическо мислене. В него са взели участие повече от 9 000 ученика от Русия, Япония, Сърбия, Естония и България.

През есента на 2017 г. получи бронзов медал от състезанието „Ела, реши, победи“. Освен златния медал от турнира „Математика без граници“, Анелия има и два сребърни от пролетния и есенния му кръг. С трите си медала от ІV МТ „Математика без граници“ Анелия беше класирана за финала му в гр. Несебър, както и на Световното състезание по математика в Хо ши Мин - Виетнам.

Във финалното отборно състезание в гр. Несебър също получи златен медал. Участваха над 1200 ученици от Азербайджан, България, Казахстан, Киргистан, Македония, Малта, Русия, Румъния, Турция, Узбекистан и Хонг Конг. Отново на финали - на НС „Математически звезди 2017“, провеждащ се през месец юни 2017 г. в Пловдив, с участието на най-добрите математици в страната, с резултата си Анелия се включи в рейтинга на топ 20 на математиците четвъртокласници в България. 

Цялата 2017 г. беше успешна за Анелия - тя постигна отлични резултати и в други математическите състезания и турнири: IMAS - с резултата си е класирана на втория му кръг; „Европейско кенгуру“, „Черноризец Храбър“ и Великденско математическо състезание.

Възпитаничката на 133 СОУ „А. С. Пушкин“ София паралелно учи руски и английски език, тренира упорито и волейбол.

Добавете Вашия коментар

TOP