Започват проверки из зимните курорти

08 Ноември 2020 | 17:07
0 коментара
Бизнес

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова започва проверки на зимните комплекси за готовността за предстоящия сезон. По време на инспекциите на място тя ще следи дали се въвеждат и спазват единните противоепидемични мерки и указания за работа. Те бяха утвърдени съвместно със здравните власти и въведени със заповед на министър Николова.

Спазването на санитарно хигиеничните предписания е едно от ключовите условия страната ни да запази зеления печат за безопасност и хигиена (Safety and hygiene travel stamp), издаден от Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC). Той гарантира, че България е безопасна дестинация и спазва стриктно противоепидемичните мерки.

По време на проверката в курортния комплекс "Боровец" министърът лично се увери дали обектите в курорта обособяват карантинни стаи и места, в които да се настаняват в случай на необходимост туристи. В момента във всички зимни курорти се извършва профилактика на местата за настаняване и изхранване на туристите.

"Работим последователно за реализирането на зимен сезон 2020/2021. Няма да говорим за силен сезон, но очакваме да има пътувания към курортите ни в предстоящите студени месеци. Бяха разписани указания за работа и аз вече съм на терен, за да следя за стриктното спазване на въведените противоепидемични мерки, което е единственият начин да гарантираме безопасността на туристите", заяви Николова в предаването „Неделя 150“ по БНР.

Министърът обясни, че в предстоящия сезон отново ще се разчита на пътуванията на родните туристи и посещения от съседните страни.

"През лятото отчетохме, че българите преоткриха страната, като предпочитана дестинация за пътувания, очакваме това да се запази и в идните месеци. Хората се ориентираха по обясними причини към по-малки или индивидуални обекти за настаняване за сметка на обектите в големите курорти", коментира тя.

"Взети са мерки, всички работят, за да гарантират здравето и живота на българските граждани, отделя се и допълнителен ресурс, необходима е самодисциплина и персонална отговорност, защото без нея усилията на правителството са недостатъчни", подчерта вицепремиерът. Тя заяви, че всички заедно трябва да преминем през този труден и тежък период.

Добавете Вашия коментар

TOP