Започва подписка за референдум в подкрепа на 3 март

04 Септември 2023 | 15:44
1 коментара
Общество
България
Започва подписка за референдум в подкрепа на 3 март

Кой да бъде националният празник на България - 3 март или 24 май, да решат българските граждани на референдум. Това предлага нов инициативен комитет, който започва събирането на подписи в подкрепа на 3 март.

Историци, артисти, журналисти и политици са част от инициативния комитет в защита на 3 март. На пресконференция те обявиха началото на подписка за референдум, която ще внесат в НС. За целта са им необходими 200 000 подписа, за да започне обсъждане в парламента. 


 

"Ние декларираме готовност за създаване на инициативен комитет и за организиране на събирането на подписи за референдум. Всяка форма на институционално подкрепа е добре дошла. Има достатъчно политически партии, които вече взеха отношение но въпроса. Очаквам тяхната подкрепа, защото те олицетворяват виждането на българските граждани", обяви евродепутатът Петър Витанов. 


 

"Мислите ли, че е редно ние да променяме националните си символи заради събития от международен аспект", добави историкът проф. Искра Баева.

Част от инициативния комитет са и хора, близки до президента Румен Радев, който неведнъж е заявявал своята позиция в защита на 3 март. Представителите на комитета се разграничиха от политиката и заявиха, че разговори с президента не са провеждани, както и че той няма да участва в това движение.

Добавени коментари

Георги Янчов Кавръков публикува:
04 Септември 2023 | 20:30
Къде в Пазарджик има пункт за събиране на подписите за 3-ти март

Добавете Вашия коментар

TOP