Започва операцията по разчистване на авариралите цистерни в Хитрино

11 Декември 2016 | 09:10
0 коментара
Общество
Започва операцията по разчистване на авариралите цистерни в Хитрино

7 са жертвите на най-тежката железопътна катастрофа в България. Малкото шуменско село Хитрино е почти сринато след трагедията, при която бяха ранени и 29 души. Рано сутринта на 10 декември товарен влак с цистерни, пълни с пропан-бутан и пропилен, катастрофира на гарата в Хитрино.

12 вагона дерайлираха и 1 цистерна избухна, сривайки гарата, съседните постройки и част от селото. Първоначално бе съобщено за 4 загинали и 12 ранени, но по-късно техният брой нарасна до 7 и 29 пострадали. По-голямата част от ранените бяха настанени в шуменската болница, а тези в най-тежко състояние бяха транспортирани във Варна.

„Във ВМА-Варна са приети петима пациенти, от тях четирима са с изгаряния с различна степен и дълбочина, както и гръдни травми от ударната вълна. От тези четирима пациенти една е в много тежко състояние. Тя е с най-високата степен изгаряния – 30%. Други двама са в средно тежко състояние и един пациент е вече стабилизиран. Продължаваме да се борим за техния живот“, заяви днес пред БГНЕС доцент д-р Ивайло Въжаров.

Жителите на Хитрино се евакуирани. Повечето от тях са настанени при свои близки в региона, а 14 души са в кризисен център в Шумен. Евакуацията се наложи, за да бъде осигурена безопасността на жителите при разчистването на авариралите цистерни. Тази сутрин започва операцията по източването на цистерните. Процесът е сложен и опасен, а целта е композицията да бъде обезвредена./БГНЕС

Очаквайте подробности.


 

Добавете Вашия коментар

TOP