Започва изграждане на нов крайградски парк за развлечения и отдих в Разлог

20 Октомври 2023 | 10:42
4 коментара
Бизнес
Благоевград
Започва изграждане на нов крайградски парк за развлечения и отдих в Разлог

Община Разлог започва изграждане на нов крайградски парк за развлечения и отдих, каза за БТА вр.и.д. кмет на общината Иван Гюров. Паркът ще бъде изграден поетапно, а крайният срок за завършване на всички планирани дейности е в рамките на три години.

 

В Разлог има красив централен парк, който е достатъчен за разходка през деня, но за жителите на общината и големия брой туристи е необходимо и място, където да прекарат поне един цял ден, с което да осмислим престоя на гостите и свободното време на местните хора, допълни вр.и.д. кмет на Разлог. Именно това е и целта на новия крайградски парк, каза още Иван Гюров.

 

Първоначално в местността Саровица край града ще бъдат изградени основните зони, сред които за пикник, отдих, спорт и атракции за деца и възрастни като въжен мост между дърветата, с гледка към Пирин планина, посочи Иван Гюров. Предвижда се паркът да бъде ограден, с цел неговото опазване, ще бъде поставено и осветление.

Дейностите по изграждане на парка започват в петък, 20 октомври, с тържествена церемония от 11:00 часа. В зависимост от метеорологичните условия е възможно първият етап да бъде завършен до средата на декември. В случай, че зимата е снежна, то тогава крайният срок, определен за завършване, е май 2024 г., посочи Гюров и допълни, че в парка ще бъдат използвани само естествени материали – дърво, камък и желязо.

За първия етап от създаването на новия парк са отделени 600 хиляди лева от бюджета на общината. През следващите две години поетапно ща бъдат изградени зоокът и амфитеатър за по-малки концерти и за изява на читалищните дейци от общината, без да е необходима голяма и скъпа организация, посочи Иван Гюров.

Добавени коментари

Лакумчо публикува:
20 Октомври 2023 | 15:13
Кажете, от кога е започнат проекта. Защо бързайте като още не е осигурено финансиране и нямате законен ток там още. Евтин ПР. Колко и да се напинате сте аут крадци долни с Вънджовия
Финала публикува:
20 Октомври 2023 | 12:00
Гюров не се напъва и след 2 седмици си аут.
Паркове площатки публикува:
20 Октомври 2023 | 11:57
Даи да видим икономиката как е с паркове и площатки не става ,те са само за г-н Гюров так наречения г-н Гепи.
фф публикува:
20 Октомври 2023 | 11:19
миле инженеринг ле че го направе ели

Добавете Вашия коментар

TOP