Започнаха ремонтни дейности на път в Петричко

26 Октомври 2023 | 16:30
0 коментара
Бизнес
Благоевград
Започнаха ремонтни дейности на път в Петричко

Започнаха ремонтни дейности на пътен участък към няколко петрички села. Направиха символична първа копка, а водосвет отслужи отец Ангел Кочев.

Този общински път е в много лошо техническо и експлоатационно състояние. Трасето на пътя от село Струмешница към Гега, минава през планински терен. Разрушенията на пътната настилка са над 75 процента от общата площ. В лошо състояние са и отводнителните съоръжения. Липсва вертикална сигнализация почти по цялата дължина на участъка, хоризонтална маркировка е в незадоволително състояние. В това си състояние пътят не може да изпълнява функциите си за безопасност и спокойствие при пътуване. В района, в който се намира пътят, има национални туристически обекти, развиват се селски и планински туризъм, което е основание Община Петрич да го определи като стратегически важен участък за икономическото развитие.

Припомняме, че след обявяването на поръчката за изпълнител, започнаха жалбите от недопуснатите до участие фирми. Процедурата влезе в съда. На 11 октомври Върховен административен съд се произнесе в полза на Общината. Съгласно приетите правила на МРРБ на Община Петрич са предоставени към момента 50 % от средствата за целия участък – малко над 5 000 000 лева.

Добавете Вашия коментар

TOP