Започна ремонт на терена в село Рилци

13 Септември 2023 | 09:24
0 коментара
Общество
Благоевград
Започна ремонт на терена в село Рилци
Стартира обновяването на футболното игрище в с. Рилци. Кметът Илко Стоянов и областният председател на БФС Александър Кабзималски поставиха начало на дейностите
Кметът на Благоевград Илко Стоянов и областният председател на Български футболен съюз Александър Кабзималски направиха символична първа копка, с която поставиха началото на дейностите по обновяване на един от двата футболни терена в с. Рилци.
Церемонията се състоя в присъствието на деца от ДЮШ „Пирин“, ДЮФК „Орлетата“, ДЮФК „Хлапетата“ и ФК „Спортика“.
„Бъдете активни и упорити! Спортувайте и вярвайте в успеха! С обновяването на това игрище, както и на всички други спортни бази се стремим да осигурим най-добрите условия за вас – децата на Благоевград“, каза пред младите футболни надежди кметът Илко Стоянов.
Бе отслужени и водосвет за здраве от отец Андон Шавулев от благоевградския храм „Въведение Богородично“.
Теренът, който предстои да бъде обновен е с площ 6016 кв. м.
Сред планираните дейности са разчистване и подравняване на площадката, полагане на геотекстил и инертен материал, уплътняване, изграждане на градински бордюри, полагане на изкуствена настилка и маркировка за футболен терен и др.
Ще бъдат монтирани преносими футболни врати, гъвкави корнер флагове и фундаменти.
С обновяването на терена ще бъдат осигурени съвременни условия за тренировъчен процес за деца, активно занимаващи се с футбол.
Игрището ще се изгради със средства от програмата Forword 3.0 на FIFA, която е дългосрочна целева програма за безвъзмездно предоставяне на средства на националните футболни федерации за изграждане на съвременна тренировъчна база.
Започна ремонт на терена в село Рилци

Добавете Вашия коментар

TOP