Започна реконструкцията на пътя от Рупите до античния град Хераклея Синтика

28 Октомври 2020 | 10:13
0 коментара
Бизнес

Реконструкцията се извършва със средства, определени с решение на Министерски съвет от 31 май 2019 г.

Строителните дейности обхващат пътния участък от 2,4 км., започващ от отклонението за село Рупите до археологически обект „Античен град Хераклея Синтика с прилежащи некрополи“.

Според предварителния проект се предвижда габарит на пътя в началото от 8 метра (малко след разклона за с. Рупите) – пътни платна по 3м. и банкети по 1 м.

До самия терен, където се извършват археологическите разкопки, новият път ще бъде ограничен с бордюри и габарит на асфалта – 6 м. Ще бъде изградено и съоръжение, с което да се премости газопровода, за да се изведе натоварването на пътя. Инвестицията, която се прави за пътя до обект „Античен град Хераклея Синтика с прилежащи некрополи“ е в размер на 1,4 млн. лв.

Извършени са всички съгласувателни процедури с РИОСВ и Министерство на културата преди началото на реконструкцията. Благоустрояването на пътя до този обект ще се отрази изключително благоприятно в туристическо отношение, тъй като през последните години се отчита голям интерес от български и чуждестранни туристи.

Добавете Вашия коментар

TOP