Започна кандидатстването за саниране на жилищни сгради

21 Декември 2022 | 11:11
0 коментара
Бизнес
Започна кандидатстването за саниране на жилищни сгради

Започна кандидатстването за саниране на жилищни сгради, с финансиране по линия на механизма за възстановяване и устойчивост, съобщават от Областния информационен център в Благоевград.

Общият размер на средствата е в размер на 1 129 881 600 лева с включен ДДС, като дейностите ще се осъществяват на територията на цялата страна, в 28 области и 265 общини. За всяка община в страната е определен лимит на средствата за общия брой подадени проекти за финансиране, като за община Благоевград той е 50 млн. лева, за общините Гоце Делчев, Петрич и Сандански – по 30 млн. лева, а за останалите по-малки общини в областта – по 15 млн. лева.
Крайни получатели по настоящата процедура са Сдружения на собствениците, регистрирани по Закона за управление на етажната собственост /ЗУЕС/, в допустимите за финансиране сгради, в които самостоятелни обекти са най-малко четири и принадлежат на повече от един собственик. 
Допустими са всички многофамилни жилищни сгради, които се управляват по реда на ЗУЕС и са проектирани преди 26 април 1999 г.
 

Добавете Вашия коментар

TOP