ЗАПОЧНА ИЗГРАЖДАНЕТО НА РЕЗЕРВОАР ЗА ПИТЕЙНА ВОДА В С. ЛАСКАРЕВО

24 Май 2023 | 09:41
0 коментара
Бизнес
Благоевград
ЗАПОЧНА ИЗГРАЖДАНЕТО НА РЕЗЕРВОАР ЗА ПИТЕЙНА ВОДА В С. ЛАСКАРЕВО

ЗАПОЧНА ИЗГРАЖДАНЕТО НА РЕЗЕРВОАР ЗА ПИТЕЙНА ВОДА В С. ЛАСКАРЕВО

Вчера започнаха строителните дейности за изграждането на резервоар за питейна вода в село Ласкарево, община Сандански.
Символичната „първа копка“ бе направена на терен от кмета на община Сандански – Атанас Стоянов, председателя на Общински съвет - Николай Шаламандов, кмета на село ЛаскаревоГеорги Миталов, свещенослужители и представител на фирмата – изпълнител.
Изключително важен проект, чиято реализация ще реши един дългогодишен проблем за жителите на селата Ласкарево, Склаве и Ново Делчево, свързан с честите аварии и недостатъчният дебит на водоподаването на питейна вода. Резервоарът е крайно належащ и чакан от десетилетия.
Новият резервоар ще бъде с обем 200 кубични метра, двукамерен, като във водните камери са предвидени циркулационни стени.
Срокът за изпълнение е 180  календарни дни, като общата стойност на проекта е в размер на 296 959 хил. лв. с  ДДС. Фирмата – изпълнител е ДЗЗД „Проспект строй 22“.
В село Ласкарево и още четири населени места в община Сандански – с. Струма, с. Враня, с. Спатово и с. Плоски също предстои да бъдат изградени подобни резервоари.
Кметът на община Сандански пожела успешна и безпроблемна реализация на проекта, а ритуален водосвет за здраве и проспоритет бе отслужен от отците Димитър Манджовски и Илиян Манджовски!

Изпълнението на техническия проект е изключително важен за жителите на село Ласкарево и целия регион. Неговата реализация е резултат от последователната политика на община Сандански за реализиране на важни инфраструктурни проекти като този.
 

Добавете Вашия коментар

TOP